Siyaset BBP: Siyaseti yeniden formatlayacağız
Paylaş
BBP: Siyaseti yeniden formatlayacağız

BBP: Siyaseti yeniden formatlayacağız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP’nin milletin sevgisini kazanmış bir parti olduğunu, 12 Haziran seçimlerinde her evden bir oy alarak iktidar olacaklarını ve siyaseti yeniden formatlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Topçu, parti genel merkezindeki basın toplantısında, 12 Haziran’daki milletvekili genel seçimleri için BBP’ye 1200 civarında adayın başvurduğunu belirtti.

Yerinde ve güçlü adaylarla seçime gireceklerini dile getiren Topçu, 45 engelli ile 27’si başörtülü olmak üzere 56 kadın adayı gösterdiklerini belirtti. BBP’nin baraj probleminin olmadığını savunan Topçu, Türkiye’de iktidar ve muhalefet boşluğunun bulunduğunu, BBP kadrolarının bu boşluğu 12 Haziran seçimlerinde dolduracağını ifade etti.

BBP’nin, milletin sevgisini kazanmış bir parti olduğunu, 12 Haziran seçimlerinde her evden bir oy alarak iktidar olacaklarını ve siyaseti yeniden formatlayacaklarını söyleyen Topçu, tek başına anayasa değişikliği yapma gücü elinde bulunduran hükümetin, 9 yıldan bu yana hiçbir şey yapmadığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

İktidar olmaları durumunda katılımcı bireysel hak ve özgürlüklerin olduğu sivil bir anayasa yapacaklarını anlatan Topçu, Türkiye’nin şu anda bölücü ahlaki ve ekonomik terörle karşı karşıya olduğunu, hazırladıkları "Güvenlik, Özgürlük ve Refah" projesiyle de ülkenin sorunlarını çözeceklerini kaydetti. Topçu, "Ülkenin yeniden huzur ve güvene kavuşturulması için idamı geri getireceğiz" dedi.

-İTTİFAK ÇALIŞMALARI-

Topçu, BBP’nin de içinde olduğu ittifak görüşmesine yönelik gazetecilerin sorusu üzerine, "BBP’nin iktidar projesi vardı. Bu anlamda yapılacak bir ittifakın içerisinde olacağımızı dillendirdik. Çünkü ülkenin anayasa, güvenlik özgürlük ve refah başta olmak üzere birçok sorunu bulunmuyordu. Bu sorunları çözmek için bir çağrımız vardı ’milletin muktedir iktidarları bu sorunları çözer’. Biz de buna taliptik ama birileri kendini Mısır’da Sultan sandı" diye konuştu.

Bazı partilerin Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarındaki bazı sanıkları aday göstermesine ilişkin soruya Topçu, "Ülkenin bu kadar sorunu varken iktidar ve muhalefet partilerinin bu davalar üzerinde siyaset yapması yanlıştır. Biz, ’geciken adalet adalet değildir’ diyoruz ve bu davalarının bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz çünkü devletin imanı, adalettir. İş aş, gecikebilir ama adalet gecikemez" yanıtını verdi.

Haberin Devamı