Siyaset BDP: Hatay'da devlet yok
Paylaş
BDP: Hatay'da devlet yok

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bakan, 4 gündür devletin Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde varlığını gösteremediğini iddia etti

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenledi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ve BDP Grup Başkan Vekili Ayla Akat Ata’nın da katıldığı toplantıda konuşan Demirtaş, Bakan, Vali ve Kaymakam nezdinde yaptıkları bütün girişimlerine rağmen 4 gündür devletin Hatay’ın Dörtyol ilçesinde varlığını gösteremediğini iddia etti.

"PKK’YA KARŞI KÜRT HALKI REHİN TUTULUYOR"

BDP Genel Başkanı Demirtaş, PKK’ya karşı Kürt halkının rehin tutulup ve şantaj yapıldığını da ileri sürerek şunları söyledi: “İçişleri Bakanı 4 gündür Adana’da Dörtyol’u ziyaret etmiyor, müdahalede bulunmuyor.

Bu çok tehlikeli bir oyundur, bunu Hükümet oynuyor. Maraş, Sivas Çorum’da oynanan oyundan daha da derindir. Ciddi barış girişiminde bulunulması lazım.

Saldırıya uğrayanlar sırf Kürt oldukları için saldırıya maruz kalıyor. Yaşanan çatışmalarda ister polis olsun, ister gerilla olsun oradaki halkımızda acı duyduğunu ifade ediyor.

"OLAY GAZZE'DE OLSAYDI"

Ama, Hükümet konuyla ilgili tek bir açıklama yapmıyor. 4 gündür bir ilçe katliam ile karşı karşıyadır. Sayın Başbakan bu olay Gazze’de olsaydı, kameraların karşısına geçerek ağlardı.

Müdahale etmiyor, bakanlarını göndermiyor. 4 gündür devlet 400-500 kişilik grubu durduramadığını söylüyor. Ama Silopi’de barış isteyen binlerce insanı ve hatta Milletvekillerimizi döverek dağıtabiliyor. Ortada devlet, hükümet ve AKP provokasyonu var. İşin siyasi sorumlusu hükümettir.”

"ORAYA GİDEREK BİZ TESİS EDECEĞİZ"

İnegöl ve Hatay Dörtyol’da meydana gelen olayların medyada veriliş biçimini de eleştiren Demirtaş, kullanılan dilin şiddeti körüklediğini belirtti.

Haberlerde, sanki orada bir grup kızgın vatandaş ile bir grup düşman halkının çatışması gibi gösterildiğini söyleyen Selahattin Demirtaş, “Bakan ve Vali de böyle söylüyor.

Bu çok tehlikeli bir durumdur. Medyanın kullandığı dil barış dili değildir. Dörtyol’da devlet yok. Katliam gerçekleşmesini izleyecek değiliz.

Yarın Eşbaşkanlarımızla ve barış isteyen STK temsilcileriyle Dörtyol’a gideceğiz. Barış mesajlarını götüreceğiz. Barışı orada bizler tesis edeceğiz.

Halkımızın sahipsiz olmadığını bilinmesini istiyoruz. Hükümet ateşle oynamasın, Başbakan neden etnik çatışma çıkardığını çıkıp herkese açıklasın” diye konuştu.

"ÖLÜMLERİN SORUMLUSU BDP VE KÜRTLER DEĞİL"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşanan çatışmaların ve ölümlerin sorumlusu BDP ve Kürt halkı olmadığını da ifade ederek, “Biz ölümlerin durmasına yönelik çaba sarf ediyoruz.

Ölümlerin sorumlusu AKP’dir. Bu ülkenin acil barışa ihtiyacı vardır” dedi.

Ferit ASLAN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR (DHA)

3

Haberin Devamı