Siyaset BDP-Hükümet görüşmesi gerçekleşiyor
Paylaş
BDP-Hükümet görüşmesi gerçekleşiyor

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetle görüşmelerinin bir-iki gün içinde gerçekleşebileceğini söyledi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da basın mensuplarına BDP-hükümet görüşmesi, eylemsizlik kararının bir hafta ertelenmesi, Abdullah Öcalan ile İmralı Adası'nda yapılan görüşmeler ve okulların boykot edilmesi ile ilgili konusunda açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, Hakkari'de 9 kişinin ölümüne neden olan mayınlı saldırı günü BDP ile hükümet görüşmesinin ertelenmesiyle ilgili, talebin kimden gidip gitmediğinin önemli olmadığını söyledi.

Demitaş, şöyle dedi: "Sonuçta bir ihtiyaç var ortada. BDP'nin hükümetin görüşmesi ihtiyacı var. Bence bu hem bizim ihtiyacımız hem hükümetin ihtiyacı, hem de kamuoyunun böyle bir beklentisi var.

Böyle bir ihtiyacın tez zamanda en kısa zamanda yerine getirmek lazımdır. Sanıyorum çok kısa zaman içinde görüşme olacaktır. Tümüyle iptal söz konusu değildi. Erteleme söz konusuydu her halde kısa zamanda görüşeceğiz hükümetle"

"GERİLİMİ DÜŞÜRMEK DURUMUNDAYIZ"

Bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının hükümete yönelik diyalog baskısı olduğunu da belirten Demirtaş, şöyle dedi: "STK'ların diyalog baskısı hükümete yöneliktir. Biz diyaloga açığız.

Çekincemiz yok. Fakat ben hükümet hani eğer bir defa daha ketum davranmazsa çok kısa süre içinde bir araya bilebiliceğimizi düşünüyorum. Sayın

Başbakan, Hakkari'deki olaydan hemen sonra yaptığı ilk açıklamadan sonra daha sonra bu konu ile ilgili açıklamalar yapmadı. Fakat şunu ifade ettim.

Barışın, akan kanını durması hatırına bizler siysetçiler bu gerilimi düşürmek durumundayız. Sayın Başbakan'ın sert tutumuna rağmen bizler görüşmeye hazırız dedik.

Bu da gerçekten diyalog ve barışa verdiğimiz önemin göstergesidir. O günden bu yana her hangi bir temasımız olmadı ama bir iki gün içinde sanırım bir temasımız olabilir"

Haberin Devamı