Siyaset BDP, komisyonlara katılmayacak
Paylaş
BDP, komisyonlara katılmayacak

BDP, komisyonlara katılmayacak

BDP Genel Başkanı Süleyman Demirtaş, "açlık grevleri sona erinceye kadar parlamentodaki komisyon faaliyetlerini askıya alacaklarını, sadece Genel Kurul’a katılacaklarını" belirtti.

Haberin Devamı

Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "Halkların Demokratik Kongresi"ne katılan Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, hükümetin ve devletin Kürtlerin taleplerini görmezden geldiğini ileri sürdü.

Açlık grevinin, "Kürtlerin direnme hakkının parçası olduğunu" iddia eden Demirtaş, açlık grevleri sona erinceye kadar parlamentodaki komisyon faaliyetlerini askıya alacaklarını, sadece Genel Kurul’a katılacaklarını kaydetti.

CHP: BDP İLGİNÇ BİR PARTİ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, BDP’nin TBMM’de komisyon toplantılarına katılmama kararına ilişkin, "BDP ilginç bir parti. Siyasi partilerin varoluş gerekçesine aykırı hareket ediyor" dedi.

BDP’li milletvekillerinin TBMM’de komisyon toplantılarına katılmama kararını değerlendiren İnce, başka bir siyasi partinin kararı hakkında değerlendirme yapmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

İnce, "Ancak BDP ilginç bir parti. Her siyasi parti iktidara gelmek ister. Buna ilişkin çözümlerini, iddialarını ortaya koyar. BDP, ’muhatap biz değiliz, İmralı’ diyor. BDP siyasi partilerin varoluş gerekçesine aykırı hareket ediyor" diye konuştu.

MHP: HUKUKSUZLUĞUN SAVUNUCUSU OLMAMALILAR

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise "BDP meşruiyetini kaybetmek istemiyorsa terörün yanında hukuksuzluğun savunucusu olmamalı" dedi.

BDP’nin eylemenin kendi takdiri olduğunu ifade eden Şandır, "BDP bu eylemin bir adım sonrasını iyi hesap etmeli. Milletin birliğini, beraberliğini parçalayacak hiçbir eylem kimseye, özellikle de bu eylemi yapanlara hayır getirmeyecektir, fayda getirmeyecektir" ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da BDP’nin, Meclis’te komisyon toplantıları katılmama kararını "Kendi iradeleridir. Onlar zaten Oslo’da, İmralı’da komisyonlarda AKP ile birlikte oturuyorlar. Biz, millet egemenliğine yönelik hakkımızı, hukukumuzu Meclis zemininde ifade etmeye kararlıyız ’ şeklinde değerlendirdi.