Siyaset BDP: Referanduma katılmayacağız
Paylaş
BDP: Referanduma katılmayacağız

BDP: Referanduma katılmayacağız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, referanduma katılmayacaklarını belirterek, Anayasa’nın tekçi ve ırkçı olduğunu ileri sürdü.

BDP Muş İl binasında partililerle bir araya gelen Sırrı Sakık, AK Parti'ye bir taslak sunduklarını söyledi. Taslağın Türkiye’yi demokratikleştireceğini ve özgürleştireceğini ileri süren Sakık, “Dedik ki Anayasa değişikliğini başlangıç maddesinden başlayarak yapın. Çünkü Anayasa’nın başlangıç maddesi tekçidir, ırkçıdır ve Türkçüdür. Eğer sorun çözülecekse, ilk önce bunlar değiştirilmelidir. Demokratik açılımdan bahsedildiği bir dönemde AK Parti gerçekten samimiyse samimiyetini Anayasa’ya yansıtması gerekirdi” diye konuştu.

Kendilerinin iktidar tarafından muhatap alınmadığını ifade eden Sırrı Sakık, “Kimsenin kendilerine taslak sunmadığını söyleyen AK Parti’nin temsilcileri, Kürtleri yok sayarak, bize emir kipleri ile hitap ettiler. Kavga ve çatışma için burada olmadık ve olmayız. Her zaman sorunların çözümü için Meclis'te olduk. Bu ülkede beyaz değil, siyah olduk. Yapılan bu değişikliğe seyirci kalmayacağız. Çünkü bizim bedenimizden parçaların toprağa gömüldüğünü görüyoruz. Onun çözümü de Anayasa'da yapılacak olan değişiklikten geçer” dedi.

Haberin Devamı