Siyaset BDP saldırıya ateş püskürdü
Paylaş
BDP saldırıya ateş püskürdü

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Ahmet Türk'e yönelik saldırı ile ilgili sert açıklamalar yaptı: Eğer bu saldırıyı vali organize etmemişse gereğini yapmalıdır

Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e Samsun’daki Bulanık olayları davasının görüldüğü adliyenin önünde yumruklu saldırıya uğramasının ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olayın üzerine gidilmesi gerektiğini ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Demirtaş, Deniz Baykal’ın Van’da uğradığı yumurtalı saldırıyı hatırlatarak, “Bu olayı yumurtalı saldırı kadar ciddiye almayacak bir tavır karşımızda görürsek, tavrımızın CHP gibi olmayacağını Başbakanın bilmesi lazım” diye konuştu.

DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ün Samsun’da yumruklu saldırıya uğramasının ardından, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklama yaptı. Sırrı Sakık’ın bu ziyaret öncesinde İçişleri Bakanlığı’nı arayarak güvenlik talebinde bulunduğunu belirten Demirtaş, tedbir alınması için İçişleri Bakanlığı’nı aramalarına rağmen Ahmet Türk’ün saldırıya uğramasının manidar olduğunu söyledi. Saldırının Samsun halkına mal edilemeyeceğini belirten Demirtaş, bu provokatif eylemin, büyük gerilimler yaratabileceği göz önüne alınarak gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Selahattin Demirtaş, Samsun Valisi, Emniyet ve gerekli önlemi almayan güvenlik güçleri hakkında soruşturma açılması ve sorumluların açığa alınması gerektiğini dile getirdi. Demirtaş, “Eğer bu saldırıyı Vali organize etmemişse gereğini yapmalıdır” diye konuştu.

“TAVRIMIZ CHP GİBİ OLMAYACAK”

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a Van’da yapılan yumurtalı saldırıyı hatırlatan Demirtaş, olayın ardından Başbakan ile birlikte geçen 10 gün içerisinde bir çok bakanın açıklama yaptığını belirtirken, “Bu olayı yumurtalı saldırı kadar ciddiye almayacak bir tavır karşımızda görürsek, tavrımızın CHP gibi olmayacağını Başbakanın bilmesi lazım” diye konuştu.

“VALİ, 30 SANİYE SORUŞTURMA YAPMIŞ, 60 SANİYEDE KARAR VERMİŞ”

Konuyla ilgili İçişleri Bakanını aradığını belirten Demirtaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a Samsun Valisi’nin saldırının bireysel bir saldırı olarak nitelendirdiğini öğrendiklerini söyledi. Valinin açıklamasını eleştiren Demirtaş, “Dakika 1, saldırgan daha polisin kollarında, ama sayın vali saldırının bireysel olduğunu açıklıyor. Demek ki soruşturmayı 30 saniye sürdürmüş, 60 saniyede de sayın vali karar vermiş, bu bireysel bir saldırıymış” dedi. Demirtaş Samsun Valisi’nin açıklamasının gayri ciddi olduğunu savundu.

Haberin Devamı

DHA