Siyaset BDP'den Çiçek'e 'kına
Paylaş
BDP'den Çiçek'e 'kına

'Nijeryalılar'a Türkçeyi öğrettik. Ama Hakkârililere öğretemedik' dediği iddia edilen Başbakan Yardımcısı'na ilginç hediye

BDP Hakkâri İl Örgütü, “Nijeryalılar'a Türkçeyi öğrettik. Ama Hakkârililere öğretemedik” dediği iddia edilen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e 'boş sandıkta kına' gönderdi.

Referandumu boykot mitingi için geldiği Hakkâri’de “Referandumda boş çıkan bir sandıkta Çiçek’e kına gönderin” diyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bu isteğini partililer dün yerine getirdi.

HİÇ OY KULLANILMAYAN SANDIK

Hakkari’de hiç oy kulanılmayan 1136 numaralı boş sandığı simgeleyen kutunun içine konulan kına torbası, bir mektup ve Hakkâri referandum sonuçları posta ile Devlet Bakanı Cemil Çiçek’e gönderildi.

BDP Hakkâri Milletvekili Geylani, dün kına gönderilmeden önce düzenlediği basın toplantısında Hakkâri’de boykot oranının rekor kırdığını belirtirken 417 seçmeni bulunan ve hiç oy kullanılmayan 1136 nolu boş sandığın içerisine kına, mektup ve Hakkâri referandum sonuçlarını koyarak bakana gönderdiklerini söyledi. BDP Hakkâri örgütü tarafından Çiçek için boş sandığa konulan mektubu okuyan Geylani, şöyle devam etti: “Binlerce yıllık Kürt dili ve kültürünü yok sayarak, Kürtlere Türkçeyi öğretemediniz ve bu anlayışla da öğretemeyeceksiniz. Kürtler, asimilasyonist anlayışınıza, referandumda boş sandıkta cevap verdi.”

Haberin Devamı