Siyaset BDP'den sürekli eylem kararı!
Paylaş
BDP'den sürekli eylem kararı!

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş yarından itibaren oturma eylemi yapacaklarını belirterek sivil itaatsizlik çağrısında bulundu

İşte Demirtaş’ın açıklamasından satırbaşları:

Haberin Devamı

Bugün özellikle uzun süreden beri temel sorun olan Kürt sorununun çözümsüzlüğünün geldiği aşamayla ilgili olarak görüşlerimizi paylaşmak istedik. Bu ülkede Sayın Cumhurbaşkanı'nın bile en acı sorunu olarak tanımladığı Kürt sorunuyla ilgili 8 yıl hükümet döneminde çok fırsatlar kaçırıldı.

Sorunun barış içinde çözülmesi için çok gayret sarf ettik. Ama AKP son 8 yılı kendi çıkarları için heba etti. Bu sürecin daha fazla uzamasına rıza göstermeyeceğiz. Biz 2012 yılında sorun çözülsün istiyoruz. Bunun içinde 2011 nevruzunda halkın ortaya koyduğu kararlı tavrı en büyük referansımızdır.

AKP'nin bir çözümü yoktur, çabası yoktur. Hükümetin bu tavrını artık kabul etmeyeceğiz. Bu konuda halk çok ısrarcıdır. Oyalamacı tavra tahammül kalmamıştır. Hiçbir çatışmaya meydan vermeden halk gücüyle meydanlarda olacağız. 4 talebimiz hakkında hükümetin kesin dille açıklama yapmasını isteyeceğiz. Bu 4 talebimiz şöyle:

Haberin Devamı

HÜKÜMETTEN 4 TALEP

* Anadilde eğitim.

* Siyasi tutukluların serbest bırakılması.

* Askeri ve siyasi operasyonlara son verilmesi.

* Yüzde 10'luk seçim barajının kaldırılmasını istiyoruz.

Somut bir cevap gelene kadar halkımızla meydanlarda olacağız. Hükümete çağrı yapıyoruz:Bizim karşımıza güvenlik güçlerini göndermeyin, bize İçişleri Bakanı'nı gönderin. Muhatabımız güvenlik güçleri değildir. Beklentimiz budur. Bu bir meydan okuma değildir. Halkımızla yarın saat 12.00'de konukevi önünde oturma eylemi başlatacağız.

'BU BİR SEÇİM POLİTİKASI DEĞİLDİR'

Bu demokratik eylemlere destek olmaya çağırıyoruz. Bunun bir süresi yoktur, sonuç alıncaya kadar devam edecektir. Hükümetten somut bir cevap gelene kadar meydanlarda olacağız.

Bu bir seçim politikası değildir. Bu bir barış girişimidir. Halkın sivil yöntemlerle sürece müdahale etmesidir. Bütün aydınlarını, yazarları, örgütleri herkesi bu eylemleri ziyaret etmeye çağırıyoruz.

'PANZERLER EZSE DE KARŞILIK VERMEYECEĞİZ'

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk de toplantıda konuştu. Türk şunları söyledi:

Sivil ve demokratik eylemleri başlatıyoruz. Eylemlerimiz tamamen demokratik bir eylemdir. Bu konuda çok hassasız. Bizi panzerler ezse bile karşılık vermeyeceğiz. Bu Türkiye'nin bir sorunudur, sorunu çözmeye uğraşıyoruz.

VATAN

Haberin Devamı