Siyaset BDP'li Ayna'dan 'yaratık' davası
Paylaş
BDP'li Ayna'dan 'yaratık' davası

BDP'li Emine Ayna, kendisi hakkında 'yaratık' diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a manevi tazminat davası açtı

BDP milletvekili Emine Ayna avukatları aracılığı ile Üsküdar ve Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak Bülent Arınç hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile 3 yıla kadar hapis cezası davası açılmasını ve cezalandırılmasını da istedi.

Emine Ayna’nın avukatları Aynur Ayzit, Ercan Kanar ve Mustafa Ayzit tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilmek üzere İstanbul nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçede Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın, BDP milletvekili Emine Ayna’ya hakaret ettiği dönemde ve halen de TBMM üyesi bir milletvekili ve Başbakan yardımcısı olarak görev yaptığı belirtildi.

ARINÇ NE SÖYLEMİŞTİ?

Dilekçenin devamında ise şu iddialara yer verildi: "Davalı siyasi nüfuzunu ve başbakan yardımcılığı sıfatını kullanarak 21 Aralık 2009’da bir konuşmasında ve basına açıklamalarında davalı müvekkile yönelik olarak, “DTP'den hele bir kadın var içlerinde, kahkaha atarak ‘Açılım istemiyoruz’ dedi. Çok garip bir yaratık. Allah akıl fikir versin."

AK Parti’nin 2007 seçimlerinde tahmini olarak 17 milyon oy aldığı hatırlatılan dilekeçede, "Parti tabanından herhangi birinin davacıya saldırması veya zarar vermesi durumunda buna sebebiyet verenin davalı şahıs olduğu su götürmez bir gerçekliktir" denildi.

Ayşegül USTA/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı