Siyaset BDP'li Beştaş: AKP, partimizi tasfiyeye çalışıyor
Paylaş
BDP'li Beştaş: AKP, partimizi tasfiyeye çalışıyor

BDP'li Beştaş: AKP, partimizi tasfiyeye çalışıyor

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, "AKP’nin, KCK operasyonlarıyla BDP’yi tasfiye ederek, bölgedeki milletvekili sayısını artırmayı amaçladığını" öne sürdü.

Haberin Devamı

Beştaş, BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ve bazı BDP’li milletvekilleriyle TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, KCK operasyonları çerçevesinde yapılan yargılamaları, "siyasi soykırım" olarak niteledi.

Her gün onlarca parti mensubunun gözaltına alındığı ileri süren Beştaş, verilen soru önergelerinden derledikleri bilgiye göre, 2002-2009 yılları arasını kapsayan periyotta açılan 53 bin 193 davada 192 bin 566 kişinin yargılandığını ifade etti.

"Kesintisiz devam eden bir operasyon ile karşı karşıyayız" diyen Beştaş, şöyle devam etti:
"Bu yargılamaların arkasında net olarak bir siyasi irade vardır. AKP, KCK operasyonları eliyle partimizi tasfiye ederek, bölgedeki milletvekili sayısını artırmak istiyor. Kamuoyundan gizlenen sessiz bir AKP darbesi yaşanıyor. Bu operasyonlar aynı hızla sürerse AKP’nin yargıyı nasıl el altında tuttuğunu tüm kamuoyu yakından görecektir."

Haberin Devamı

BDP Grup Başkanvekili Yıldız da Ortadoğu ülkelerine örnek gösterilen iktidarın, giderek bu ülkelere benzemeye başladığını öne sürdü. KCK operasyonları çerçevesinde yapılan tutuklamaların çok arttığını söyleyen Yıldız, "O kadar arttı ki artık siyaset ve basın buna ilgi göstermiyor. Bunlar, toplumsal bir kesimi susturma ve bastırma hareketidir" şeklinde konuştu.

-"İKTİDAR İSTERSE..."-

Beştaş ve Yıldız, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, "Başbakan, yaptığı bir açıklamada ’ikide bir KCK, KCK diyorlar’ diyerek tepkisini dile getirdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Beştaş, "Aslında, Başbakan KCK operasyonlarının ne olduğunu ve nasıl yapıldığını çok iyi biliyor, başlangıçtan bugüne kadar. Bu operasyonlarda yargılanan seçim çalışmalarına yönelik etkinliklerdir. Yargılama konularının hepsi demokratik siyasi araçların kullanımına dair" yanıtını verdi.

"Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın ev hapsi tartışmalarına" ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Beştaş, "Türkiye’de iktidar isterse, yönetenler isterse değişmeyecek hiçbir yasa yoktur. Bu konuda hiçbir hukuki engel yoktur. Derhal yeni bir yasal düzenlemeyle bunun önü açılabilir" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Beştaş, bu sabah gerçekleştirilen ’Ergenekon’ soruşturması kapsamında yapılan son gözaltılara ilişkin soruyu ise "Bu operasyonlar, AKP’nin darbesinin meyveleridir. Kendisine muhalif olan herkesi bastırma ve ortadan kaldırma gibi bir faaliyet yürütmesi gibi okuyoruz bu operasyonları" diye yanıtladı.

Aynı soru üzerine Yıldız, "hükümetin, kendisi gibi düşünmeyen tüm kesimleri tasfiye etme arayışı içerisinde olduğunu" öne sürdü. Bengi Yıldız, "Hükümet olmanın gücünü muhaliflerine karşı kullanıyor. Bu insanlar 5 ay önce de vardı. Sürekli seçim öncesinde bu operasyonların yapılması ilginç. Seçime iki kala mı bu insanlar suçlu haline geldi. Muhalefet her gücü sindirmeye çalışıyor" dedi.