Siyaset BDP'li Demirtaş'a tepki
Paylaş
BDP'li Demirtaş'a tepki

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş basın mensuplarına röportaj verirken, yoldan geçen bir vatandaşın tepkisi ile karşılaştı

Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz'la birlikte geldiği Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son günlerdeki olayları değerlendirdi.

İnegöl ve Dörtyol'daki olayları çok kritik olarak değerlendiren Demirtaş, kışkırtmaya yönelik açıklamalar yapan siyasetçilerin durumlarını gözden geçirmelerini istedi.

"Dörtyol'da 4 güvenlik görevlimiz saldırıda yaşamını yitirdi. Öncelikle Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum ve acılarını yürekten paylaştığımı burada ifade ediyorum.

Elbette ki, şiddet olayı Türkiye'de hiçbir sorunu çözmedi, çözmeyecek. Umut ediyoruz ki en kısa sürede Türkiye istediği hakettiği toplumsal barışa kavuşur.

Bunun için herkesin çaba sarfetmesi, katkı sunması lazım. Ben buradan bütün halkımıza herkese mutlaka ama mutlaka sağ duyulu olması yönündeki çağrımı birkez daha yinelemek istiyorum" diye konuşurken yoldan geçen bir vatandaş laf attı.

"DAHA YENİ 4 ŞEHİT VAR"

Orta yaşlı beyaz saçlı ve sakallı, gözlüklü vatandaş sesini yükselterek ,"Daha yeni dört şehit var. Sayın milletvekili bunu da yaz. Utan biraz utan, daha yeni dört şehit var dört. Bunu da yazın gazeteciler" diye bağırdı.

Bu sırada Demirtaş'ın yanında bulunan Milletvekili Pervin Buldan güvenlik görevlilerine "Arka tarafa müdahale eder misiniz?" dedi.

Çevrede etkin önlem alan polis, şehitleri anımsatan vatandaşı çembere alarak uzaklaştırdı. Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler Adalet Sarayına girdiği sırada bazı vatandaşlar "Yuh" diye bağırdı. Polis 'Yuh' çeken bir kişiyi gözaltına aldı.

Turgay İPEK-Kerim BURUCU/ERZURUM (DHA)

Haberin Devamı