Gündem BDP'li milletvekili polisi yumrukladı

BDP'li milletvekili polisi yumrukladı

Paylaş
BDP'li milletvekili polisi yumrukladı

Diyarbakır'da BDP'lilerin cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek için yapmak istediği yürüyüşe izin verilmeyince olay çıktı

Göstericilerle polis arasındaki arbedeye BDP’li milletvekilleri de katıldı. BDP Milletvekili Özdal Üçer, iddiaya göre sivil polis memuruna yumruk attı. Yumruklandığını söyleyen polis memuru, "Memura yumruk atan milletvekili. Milletvekilinin buna hakkı yok. Hangi milletin vekilisiniz siz" diye bağırdı.

BDP’liler cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla yürüyüş yapacaklarını söyleyerek parti binası önünde toplandı. Yürüyüşün izinsiz olduğunu gerekçesiyle güvenlik güçleri engel olmak için önlem aldı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın da aralarında bulunduğu grup yürüyüşe izin verilmemesini protesto için parti önünde oturma eylemi yaparken, görüşmeler sonunda BDP’lilerin küçük gruplar halinde Diyarbakır E Tipi Cezaevi yakınında bulunan Dicleliler Yasevine giderek açıklama yapmasına izin verildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8148","8148","201211","8148-10.jpg");



BDP milletvekilleri Altan Tan ve Nursel Aydoğan’ın da bulunduğu grup yürüyerek Diyarbakır E Tipi Cezaevi yakınına gitmek için hareket etti. Grubun zaman zaman yolu trafiğe kapatarak yürümesi üzerine polis müdahale ederek grubu kaldırımdan yürümeye yönlendirdi.

Dicleliler Yasevi önünde toplanan gruba hitap eden Nursel Aydoğan, "Kürt halkının karşılaştığı en büyük ve çetin sınav bu sınavdır. Hiç ki dedi.

Konuşmasına Kürtçe başlayıp Türkçe sürdüren Altan Tan da "Allah’ım sen bu Başbakan’a akıl fikir ver. Bugün Diyarbakır’daydı. Keşke gelip bu sokakları görseydi. Bir şekilde 10 bin polis ve TOMA ile idare kuruyorsa bu iş artık bitmiştir. Başbakan aklını başına al. Allah sana akıl fikir versin. Bu cezaevlerinden cenaze çıkarsa halk bunu kabul etmeyecektir" diye konuştu.

Bu sırada kalabalık Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar atınca polis aracından slogan atılmaması aksi halde müdahale edileceği anonsu yapıldı. Anonsa tepki gösteren Altan Tan, "Ne diyorsun ne diyorsun? Zorunagitmiş. Böyle nasırları bastığın zaman feryat ediyorlar" dedi.

OLAY ÇIKTI, MİLLETVEKİLİ POLİS YUMRUKLADI


Dicleliler Yasevi önünden dağılan bir grup Bağlar İlçesi’nde bir market şubesini taşlayıp çöp konteynerleri ile yolu trafiğe kapatınca polis müdahale etti. Burada 2 kişi gözaltına alınırken, bir grup da milletvekillerinin açlık grevini sürdürdüğü Demokratik Toplum Kongresi binasına yöneldi. Kaçanlardan bir kişiyi bina önünde gözaltına almak isteyen polislere bu kez BDP milletvekilleri engel olmak isteyince arbede çıktı.

Milletvekilleriyle açlık grevi yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in polislerin önüne geçerek sakinleştirmeye çalıştığı arbede sırasında iddiaya göre BDP Milletvekili Özdal Üçer, bir sivip polise yumruk attı. Bu polis memuru da "Memura yumruk atan milletvekili. Milletvekilinin buna hakkı yok. Hangi milletin vekilisiniz siz" diye bağırdı.

POLİS MÜDÜRÜ: ARTIK ESNAF KAN AĞLIYOR


Demokratik Toplum Kongresi binası önündeki arbedenin ardından BDP’liler polis müdürüyle görüştü. Görüşme sırasında polis müdürü, "Şu karşıdaki esnaf kan ağlıyor artık. Yeter artık diyor. BİM’in orada yağmaladılar. Burada ne zaman bir olay olsa sizin koruduğunuz eşkıyalar, anasının babasının sahip çıkmadığı çocuklar maalesef bir ekip halinde bu yolları kapatıyor. Burada esnaf yeter artık diyor. Ben bıktım bu çocuklardan diyor. Bu çocukları kim himaye ediyorsa rica ediyorum bu çocukları gönderin. Burada 3 -5 tane çapulcu yolu kapatıyor, yağmalıyor. Ben artık bunu istemiyorum" diye tepki gösterdi.

Olaylardan sonra DTK önünde basın açıklaması yapan BDP Genel Başkanı Yardımcısı Gültan Kışanak ise açlık grevlerinin 61’inci gününe girdiğini ifade ederek, "Buna destek vermeye gelen kadınları çocukları linç ettiler. Bunun adı vahşettir. Polisler her gün sokaklarda halka saldırıyorlar. Bunların vicdanına sesleniyoruz. Bu konuda ortaya çıkabilecek bütün olu dedi.

ÜÇER: KENDİMİ SAVUNMAK ZORUNDA KALDIM


Diyarbakır’da BDP’nin eylemi sırasında bir sivil polis memurunun kendisine yumruk attığı suçlamasında bulunduğu BDP Milletvekili Özdal Üçer, "O polis bana yumruk attı. Kendimi savunmak zorunda kaldım" dedi.

Gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan Özdal Üçer, açlık grevinde oldukları binanın camlarının kırılıp içeriye gaz bombası atıldığını ileri sürerek şunları söyledi:

"Biz açlık grevinde oturduğumuz yerde beklerken o esnada bizim olduğumuz binanın kapıları kırılıp içeri gaz bombası atıldı. Ne olduğunu anlamak üzere aşağıya indiğimizde, dışarıda polislerin arbedesinden kaçan insanların da buraya geldiğini gördük. Onlar içeri zorla girmeye çalıştılar. Ben de kapıdaydım. Kapıyı üzerimize ittiler, bizi tartakladılar. Ben milletvekili olduğumu hatırlattığım halde hakaretlerle, küfürlerle saldırıp üzerime doğru geldiler. Hakaret ederek, cam, kapı, pencere kırarak, küfür ederek, bizi tartaklayarak buraya girmek ki

Kendi iradeleriyle açlık grevi yapan arkadaşlarını sahiplenmek adına açlık grevine başladıklarını belirten Özdal Üçer, "Biz bu eylemi yapıyoruz diye hiç bir faşistin bize saldırma hakkı yoktur" dedi. Kendilerine hakaret etmeye, saldırıp kapılarını pencerelerini kırmaya ki diye konuştu.

Gazetecilerin, polise yumruk atıp atmadığı sorusuna da Özdal Üçer, "Yalan söylüyor, o bana yumuk attı. O beni vurmaya kalktı. Onlar beni darbelediler. O arada ben de kendimi savunmak zorunda kaldım" dedi. Üçer gazetecilerin "Yani vurmadınız mı?" demesi üzerine de Üçer, "Kendimi savunmak zorunda kaldım" karşılığını verdi.

Bu arada arbede sırasında polislerin milletvekillerine tekme attığı, tekmelerden birinin Aysel Tuğluk’a isabet ettiği ileri sürüldü.


Felat BOZARSLAN- Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR- Bayram BULUT/DİYARBAKIR,(DHA)

Haberin Devamı