Siyaset BDP'li Yıldız taşla yakalandı
Paylaş
BDP'li Yıldız taşla yakalandı

Batman'da dün Nevruz kutlamalarının ardından yaşanan olaylar sırasında BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız, elinde taşla, cadde üzerinde araçları durdurmak isterken görüntülendi

Nevruz kutlamalarının ardından BDP'liler Turgut Özal Bulvarı üzerine kurulan 'demokratik çözüm çadırı' çevresinde toplandı. Burada bazı grupların önlem alan polise taş atması üzerine olaylar çıktı, polis göstericileri tazyikli su ve gözyaşartcı gaz kullanarak dağıttı.

Olaylar sırasında BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, eline aldığı taşla, cadde üzerinde araçları durdurmak isterken görüntülendi.

Polis kamerasının çektiği görüntülerde Yıldız'ın bir süre elinde taşla araçların üzerine doğru yürüdüğü görülüyor. Elinde taşla görüntülenen Yıldız, amacının birilerine yönelik bir saldırı amaçlı olmadığını belirterek, barış çadırı önüne geldiklerinde polisin sert müdahalesiyle karşılaştıklarını söyledi.

"ÜZERİMİZE BOYALI SU VE BİBER GAZI SIKILDI"

Çadıra boyalı su ve biber gazı sıkıldığını ifade eden Yıldız, "Bulunduğumuz barış çadırında üzerimize yığınla boyalı su ve biber gazı sıkıldı. Biz de panzer ve polis otolarının güzergahtan geçmemeleri için yolu kısa bir süreliğine trafiğe kapattık.

Elimdeki taş kesinlikle ki dedi.

Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN (DHA)

Haberin Devamı