Siyaset 'BDP'liler yargılanmayı yüz defa hak ediyor'
Paylaş
'BDP'liler yargılanmayı yüz defa hak ediyor'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP'li bazı vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik Başbakanlık fezlekesini değerlendirdi

BDP'li 10 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören fezleke, Başbakanlık tarafından TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Tardımcısı Bülent Arınç, "BDP'liler bilerek suç işlediler, cezasız kalmamalı" dedi.

Arınç, "BDP'li milletvekillerinin bir kısmı, TCK'daki tabirle 'taammüden suç' işliyorlar yani bilerek ve isteyerek, soğukkanlılıkla kanunlarda suç sayılan eylemleri yapıyorlar. Dolayısıyla, yargılanmayı da yüz defa hak ediyorlar. Eğer sivil bir şahıs bu suçları işlemiş olsaydı, savcılar harekete geçip iddianame tanzim eder, kendilerini mahkeme önüne çıkarırlardı" diye konuştu.

Konuyla ilgili Başbakan Erdoğan da İspanya'ya hareketi öncesinde açıklama yapmış ve "Meclis'te de bunların değerlendirmesini, bizler, dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait'' ifadelerini kullanmıştı.

BDPliler yargılanmayı yüz defa hak ediyor

Haberin Devamı