Gündem BDP'lileri sıcak yaktı

BDP'lileri sıcak yaktı

Paylaş
BDP'lileri sıcak yaktı

Batman ile Şırnak'ın'ın Cizre, Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde kılınan namazlarda vatandaşlar aşırı sıcaklardan korunmak için ilginç yöntemler buldu.

BDP ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTP) sivil ittatsizlik eylemleri kapsamında başlattığı, açık alanlarda cuma namazı kılma eylemi bugün de devam etti. Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde namaz meydanlarda, Beytüşşebap İlçesi’nde imamı olmayan bir camide kılındı. Batman Belediye bahçesinden kılınan namaza katılım fazla olunca, aşırı sıcaklardan korunmak isteyen cemaat, gölgelik olan orta refüj ve yolda namaz kıldı.

Haberin Devamı

Seçim sonrası devam edip etmeyeceği tartışma konusu olan açık alanlarda cuma namazı kılma bugün de devam etti. Batman ile Şırnak’ın’ın Cizre, Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde kılınan namazlarda vatandaşlar aşırı sıcaklardan korunmak için ilginç yöntemler buldu.

Batman Belediyesi bahçesinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı namaza cemaat üyeleri namaz kılacak yer bulamadı. Bunun için vatandaşlar belediye binası önünden geçen caddenin orta refüjünü kullandı. Refüjde bulunan ağaçların gölgesinde namaz kılarak, aşırı sıcaklardan korundu. Refüjde yer bulamayan küçük bir grup ise belediye binası önündeki caddede namaz kıldı.

Fahri imamın Kürtçe okuduğu hutbede Müslümanlar’ın birbirlerinin hukuklarına saygı göstermeleri, kardeş ve barış içinde yaşaması gerektiği vurgusu yapıldı.

Haberin Devamı

KARTON ŞAPKALARLA GÜNEŞTEN KORUNDULAR

BDP Silopi ilçe binası önünde kurulan çadırda yer kalmaması üzerine yan taraftaki boş alanda, kardon ve seccadeler serilerek, cuma namazı kılındı. Çadır dışında kalan cemaat üyeleri, güneşin yakıcı sıcaklığından korunmak için de kartonlardan ilginç şapkalar yaptı. Namaz boyunca şapkalarını çıkarmayan cemaat üyelerine, zaman zaman ücretsiz olarak su dağıtıldı. Kürtçe hutbenin okunduğu namaz sırasında kadınlar da erkeklerin arkasında saf tuttu.

SICAKLAR CUMA NAMAZI YERİNİ DEĞİŞTİRTTİ

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde daha önce Kırmızı Medrese önünde kılınan cuma namazı, bugün, aşırı sıcaklar nedeniyle Yafes Mahallesi’ndeki belediye parkında, ağaçların gölgesinde kılındı. Kürtçe hutbe veren fahri imam Nurettin Elçi, AK Parti’yi asimilasyoncu politika uygulamakla suçladı. Cizre’de bir yılın gün sayısı kadar cami bulunduğunu söyleyen imam Elçi, "Bu camilerin tümü atalarımız tarafından yapıldı. Bunlar ne Türkler, ya da Araplar tarafından yapılmadı. Atalarımız tarafından yapılan bu camilerde namaz kılmamamıızın nedeni AKP hükümetinin kendi inancında ibadetlerimizi yerine getiremediğimiz için o camimilere gitmiyoruz. Biz o camillere düşman değiliz, ama inkarcı sistem taraffından dilimizin, kimliğimizin yasaklaması ve camilerin bu şekilde asimlasyoncu politiklara alet edilmesinden dolayı orada namaz kılmıyoruz. Kürt halkı olarak bizler, Türkler’den 200 yıl önce müslüman olduk" dedi.

Haberin Devamı

BEYTÜŞŞEBAP’TA İMAMI OLMAYAN CAMİDE NAMAZ KILDILAR

Beytüşşebap İlçesi’nde her hafta Halk Meydanı’nda açık havada kılın cuma namazı, aşırı sıcak nedeniyle bu kez imamı olmayan bir camide kılındı. Namaza BDP’li Belediye Başkanı Yusuf Temel, BDP İlçe Başkanı Halit Erdem ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Arif ARSLAN-Ramazan İMRAĞ-Emin BAL-Halil COŞKUN/BATMAN-ŞIRNAK, (DHA)