Siyaset BDP'ye silahlı saldırı
Paylaş
BDP'ye silahlı saldırı

BDP'ye silahlı saldırı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi’ne dün gece kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre saldırganlar, söz konusu olayın sonrasında otomobille kaçtı. Olay yerine ise çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Polis, kaçan şahısların yakalanması için geniş çaplı arama başlattı.

Öte yandan, saldırıda, parti binasının camları kırılırken, olayda parti ambleminin bulunduğu levha da hasar gördü. Saldırı, çevrede de paniğe sebep oldu.

GEYLANİ: KAMERA KAYITLARI SİLİNDİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, silahlı saldırının ardından genel merkezin önünde bulunan bölgeyi gösteren güvenlik kamerası görüntülerinden 30 dakikasının silindiğini iddia etti.

BDP Genel Merkez binasına silahlı saldırı düzenlendiğini, saldırıda binaya 15 elden fazla ateş edildiğini ileri süren Hamit Geylani, 1 polis tarafından korunan BDP'nin iyi korunamadığını savundu.

Silahlı saldırının ardından parti görevlilerince temizlik çalışması yapılan genel merkezde sabah saatlerinden itibaren partililerin akınına uğradı. Olayı duyan BDP'liler sabahın erken saatlerinden itibaren genel merkeze gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Olay sırasında parti genel merkezinde bulunan bir görevli ise, 7-8 el silah sesi duyduğunu ve yere yattığını, daha sonra parti genel merkezi polisinin karşılık vererek kaçan aracı kovaladığını anlattı.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın odasının camlarının da saldırı sonucu kırıldığı görüldü.

Haberin Devamı