Cumartesi Postası Bebeğe banyo yaptırırken dikkat!

Bebeğe banyo yaptırırken dikkat!

Paylaş
Bebeğe banyo yaptırırken dikkat!

Türkiye'de anneler bebekleri için uygun ürünler kullanmaya özen gösteriyor. Peki acaba saç için geliştirilmiş bebek şampuanları yenidoğan bebeklerin hassas cildi için de en uygun ürün mü?

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte anneler bebeklerine daha sık banyo yaptırıyor. Banyo yaptırmak bebeklerin sağlıklı gelişimi için önemli olduğu kadar anneyle bebek arasındaki eşsiz bağın kurulması için de faydalı. Ancak özellikle yenidoğan bebekler söz konusu olduğunda ürün seçimine çok dikkat edilmeli. Çünkü yenidoğan bebeklerin cildi esnek ve yumuşak görünür, çok hassastır. Nemi daha hızlı alır ve daha hızlı kaybeder, bu yüzden de kurumaya ve tahriş olmaya yatkın olur. Cilt kuruluğu ise dikkat edilmezse alerjiye yol açabilir.

Haberin Devamı

Bu nedenle her banyoda yenidoğan cildine uygun ürün kullanılması ve banyo sonrası bebeğin cildinin mutlaka nemlendirilmesi gerekir. 2009 yılında yapılan bir araştırmanın sonucuna göre Türkiye’de annelerin yüzde 98’i bebekleri için bebek şampuanı kullanıyor. Ama saç için geliştirilmiş şampuanlar yenidoğan bebek için her zaman uygun olmayabilir. Bu nedenle en yumuşak, sabun, alkol ve paraben içermeyen ve göz yakmayan formüllü ürünleri tercih etmek şart!