Gündem Bebeği çöp poşetiyle taşımışlar!

Bebeği çöp poşetiyle taşımışlar!

Paylaş
Bebeği çöp poşetiyle taşımışlar!

Bebeği çöp poşetiyle taşımışlar!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi'nde 25 yaşındaki İzzet Sapil'in askerdeki sevgilisi A.A.'dan olan ve aile meclisi kararı ile boğularak öldürüldükten sonra evin bahçesine gömülüp üstü beton ile kapatılan 2 günlük kız bebek cinayetiyle ilgili olarak polis ekipleri dün akşam amca Teruk S. gözaltına alındı. Kayıt dışı özel bir muayenehanede para karşılığında gerçekleşen doğumun ardından bebeğin çöp poşeti içinde eve götürüldüğü ortaya çıktı.

Aile meclisi kararı ile hiç bir suçu olmadığı halde öldürülen 2 günlük bebek cinayetinde yeni gelişmeler ortaya çıktı. Doğumu gerçekleştiren Çorlu Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı İ.K.'nın özel muayenehanesine 14 Nisan Çarşamba günü muayeneye gelen hamile bir kadın, iddiaya göre doğum sırasında odadan gelen bebek sesini duydu. Bir süre sonra ise odada kendine gelen anne, sekreterden çöp poşeti istedi. Daha sonrada İzzet S. ile annesi Türkan S. ile yenge Birgül S.'nin ellerindeki poşetle panik halinde dışarıya çıktılar.

Muayenehanedeki işi biten hamile kadın evine gitti. Ancak huzursuzluk yaşayan ve hamile kadın, muayenehaneden çıkan 3 kadının hareketlerinden şüphe duyunca 2 gün sonra ankesörlü bir telefondan olay günü tanık olduğu konuyu anlattı ve telefonu kapattı. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, doktor İ.K'nın sekreteri N.D.'ye ulaştı ve sekreter bebeğin muayenehanede dünyaya geldiğini ve sonra ailenin bebeği götürdüğünü açıkladı. Bunun üzerine savcının talimatı ile eve giden polis ekipleri bebeği bulamayınca evdeki 55 yaşındaki Türkan S. ile çocukları, 25 yaşındaki İzzet S., 18 yaşındaki Tayfur S., 20 yaşındaki Faruk S., 34 yaşındaki gelini Birgül S. ile Çorlu Devlet Hastanesi Kadın Doğum uzmanı İ.K. ile özel muayenehanesinde çalışan sekreteri N.D. gözaltına alındı. Ailenin burada verdiği ifade ise vahşet ortaya çıktı.

DOĞUM BİN 200 LİRAYA GERÇEKLEŞMİŞ

Kayıt dışı yapılması planlanan doğum için Kadın Doğum Uzmanı İ.K.'nin muayenehanesinde gelen İzzet S., anne Türkan S. ve yenge Birgül S. iddiaya göre sekreter N.D. ile doğum pazarlığına başladı. Sekreter doğum için bin 500 lira istedi. Aile ise bin 200 liralaranın olduğunu söyledi. Daha sonra bu fiyata anlaşıldı ve doğum gerçekleşti. Doğumun ardından ise bebek bir çöp poşetinin içine konulduktan sonra ailenin yaşadığı eve götürüldü. Burada toplanan aile meclisi, bebeğin ölümüne karar verdi ve boğularak öldürülen bebek daha sonra açılan çukura gömüldü. Üstü de beton ile kapatıldı.

GÖZALTI SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Soruşturmayı genişleten polis ekipleri, gözaltındaki şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda amca 42 yaşındaki Teruk S.'yi de gözaltına aldı. Gece saatlerinde ise bütün şüpheliler vatandaşların olası linç girişimine karşı polisin geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontorolü için Çorlu Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Haberin Devamı

Burada doktor İ.K. gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, sekreteri N.D. "Benim suçum yok" diye konuştu. Anneanne Türkan S. ise gazetecilerin kendisini görüntülememesi için yüzünü tamamen başörtüsü ile kapatırken, soğuk kanlı tavırları ile dikkat çeken anne İzzet S., polis eşliğinde sağlık kontrolünden geçirildi ve aynı soğuk kanlılıkla ekip otosuna götürüldü. Burada gazetecilerin 'pişmanmısınız' sorusunu ise yanıtsız bıraktı. Gözaltındaki 8 kişinin polisteki sorgusu sürüyor.

DHA