Gündem 'Bebeği diri diri gömdüler' iddiası

'Bebeği diri diri gömdüler' iddiası

Paylaş
'Bebeği diri diri gömdüler' iddiası

İstanbul'da 2 kızı olan ailenin yeni doğan bebeklerini 'Yine kız oldu' diyerek gömdüğü iddia edildi

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, 155 Polis İmdat Hattı'na gelen 2 kız çocuğu olan bir ailenin, yeni doğan çocuklarını, 'yine kız oldu' diye diri diri gömdüğü ihbarı üzerine polis harekete geçti.

Haberin Devamı

Bebeğin, izinsiz olarak Yayla Mezarlığı'na gömüldüğü anlaşılırken soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla bu sabah mezar açıldı. Mezardan çıkarılan ve erkek olduğu anlaşılan bebek cesedi, ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

'BEBEK KIZ DEĞİL ERKEKTİ VE ERKEN DOĞUMDU'

Yayla Mezarlığı Takip Memurluğu’nda savcı tarafından ifadesi alınan inşaat işçisi baba Mehmet Nuri Şahin (30), dedeleri Abdullah İnalöz ve Herdem Şahin, iddialar hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çocuğun kız değil erkek olduğunu söyleyen baba Mehmet Nuri Şahin, "Erken doğumdu çocuk ölü doğdu. Kız çocuğu değil erkek çocuğuydu. Üçüncü çocuğumuzdu" dedi.

'DOĞUM EVDE GERÇEKLEŞTİ'

Haberin Devamı

Baba Şahin, "Doğum evde Küçükköy’de oldu. İhbar edenlerin kim olduğunu bilmiyoruz. Ancak ihbar edenler hakkında şikayetçiyiz. Önce 500 Evler Mezarlığı’na götürdük ancak, defin kağıdı olmadığı için, buraya getirdim" şeklinde konuştu.

Dede Abdullah İnalöz, "Sadece yanlış bir şey yaptık bebeği getirip gömdük. İhbarı yapanları kendi vicdanı ile baş başa bırakıyoruz. Her şey meydanda savcı burada. Ben gelinin babasıyım. Bebeği damadın annesi doğurttu" diye konuştu. 'İzin almadığımız için burada bunlar yaşanıyor' diyen Abdullah İnalöz, 'Bebek doğduktan sonra anne çocuğunu gördü mü?' sorusuna "Evet gördü" dedi.

Baba ve dede ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Hakime TORUN / İSTANBUL DHA