Gündem 'Bebeğimi istiyorum'

'Bebeğimi istiyorum'

Paylaş
'Bebeğimi istiyorum'

Nurettin Yücesoy'un “Bana tuzak kuran Kathryn bebeğimi yurt dışına kaçıracak. Bebeğimi istiyorum” diyerek dava açtığı kadın asker, İncirlik Hava Üssü'nde önceki gün doğum yaptı. Mutluluğunu da Facebook'a taşıdı!

Adana’da Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği’nde okuyan İzmirli Nurettin Yücesoy (28), 3 yıl önce tanıştığı İncirlik’teki Amerikan Üssü’nde görevli kadın asker Kathryn Dohn ile sevgili olmuştu. Bir süre sonra Kathryn Dohn hamile kalmıştı. Bunun üzerine Nurettin Yücesoy sevgilisine evlilik teklif etmiş, ancak red cevabı almıştı.

ÖĞRENİNCE ŞOKE OLDU

Üstelik Kathryn Dohn, “Ben zaten evliyim” diyerek Nurettin Yücesoy’u terk etmişti. Daha sonra da İncirlik Üssü’nden hiç çıkmamıştı. Sevgilisinin evli olduğu şokunu güçlükle atlatan Nurettin Yücesoy, bebeğini kaybetmemek için dava açmıştı.

Nurettin Yücesoy, dava dilekçesinde “Kendisini bana bekar olarak tanıtarak kötü niyetini ortaya koyan Kathryn, doğumdan sonra çocukla Amerika’ya gidecek. Ben de küçük yaşta anne-babasız kaldım. Çocuğumun başka birine ‘Baba’ demesine izin veremem. Bu nedenle yurt dışına çıkışına tedbir konulmasını ve bebeğe DNA testi yapılmasını istiyorum” demişti.

YURT DIŞI YASAĞI KONULMADI

Nurettin Yücesoy, doğacak bebeğin kendisine ait olduğuna dair Kathryn Dohn’un cep telefonu mesajlarını, MSN kayıtlarını, birlikteyken çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sunmuştu. Mahkemeye ayrıca, Kathryn Dohn’un kendisine gönderdiği anne karnındaki bebeğin ultrason görüntüsünü de verdi.

Dilekçeyi ve delilleri inceleyen Adana 6. Aile Mahkemesi, Nurettin Yücesoy’un ‘babalık ve nesebin reddi’ davasını kabul ederken, ‘yurt dışına çıkış yasağı’ hakkındaki talebini yerinde bulmadı. Kathryn Dohn, önceki gün İncirlik Hava Üssü’ndeki hastanede sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi.

DAVA 3 MART'TA GÖRÜLECEK

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’a hamileyken Amerikalı eşiyle birlikte çektirdiği fotoğrafların yanına yeni doğan bebeğinin fotoğraflarını da ekleyen Kathryn Dohn, kızının adını ‘Keira’ koyacağını buradan ilan etti.

Kathryn Dohn mutluluğunu herkesle paylaştığı Facebook’tan kendisine dava açan Nurettin Yücesoy’a da bebeğin doğduğuna dair mesaj attı.

“Bebeğimi istiyorum. Benim çocuğumun kimliğindeki baba hanesine başkasının adının yazılmasını istemiyorum. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım” diyen Nurettin Yücesoy’un açtığı dava 3 Mart’ta görülmeye başlanacak.

Bahri KARATAŞ/DHA

2