Gündem 'Bebeğimi öldürmedim, ölü doğdu'

'Bebeğimi öldürmedim, ölü doğdu'

Paylaş
'Bebeğimi öldürmedim, ölü doğdu'

Konya'da gizli aşk yaşadığı Ziya Erdem ile birlikte bir günlük bebeğini boğarak öldürdükten sonra toprağa gömdükleri iddiasıyla tutuklanan Arzu Dalaklı, suçlamaları reddetti

Babası ile birlikte Meram İlçesi'nde yaşayan sekar Arzu Dalaklı, 16 yıldır gizli aşk yaşadığı, bir fabrikada işçi olarak çalışan eski komşusu 3 çocuk, 1 torun sahibi Ziya Erdem’den hamile kaldı.

2009 Ocak ayında Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde normal doğumla bir kız bebek dünyaya getiren Arzu Dalaklı, aynı gün taburcu oldu.

BEBEĞİNİ BOĞARAK ÖLDÜRDÜ, TOPRAĞA GÖMDÜ

Hastane kayıtlarına bebeğinin babasının adının Mehmet Dalak olduğunu belirten Arzu Dalaklı, hastaneden taburcu olduktan sonra sevgilisi Ziya Erdem ve Erdem’in 18 yaşındaki evli kızı Y.U. ile birlikte Aslım Çöplük alanına giderek moloz yığınlarının bulunduğu bölgenin yanında, bebeği boğarak öldürdükten sonra toprağa gömdü.

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi yetkilileri, 1 yıl sonra bebeğin periyodik olarak sağlık kontrolünden geçirmek için Arzu Dalaklı’nın evine gitti. Arzu Dalaklı, bebeği babası tarafından Aksaray’a götürüldüğünü söyledi.

Durumdan şüphelenen sağlık görevlileri, durumu İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirdi. İl Sağlık Müdürlüğü de Cumhuriyet Başsavcılığı’na haber verdi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nan talimatı üzerine araştırma yapan polis, Arzu Dalaklı’nın bekar olduğunu öğrendi.

Bunun üzerine Arzu Dalaklı, 12 Mart Cuma günü gözaltına alındı. Yapılan sorgulamasında suçunu itiraf etmesi üzerine sevlisi Ziya Erdem ile Erdem’in kızı Y.U., da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Ziya Erdem ve Arzu Dalaklı çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken Y.U. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

"10 BİN TL TEKLİF ETTİ"

Dalaklı’nın savunmasında, “Bebeğimi ben öldürmedim. Suçu benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Ziya Erdem’in tarafı ben cezaevindeyken cinayeti üzerime almam için 10 bin TL teklif etti” dedi.

"ÖLÜ DOĞUM YAPTIM"

Arzu Dalaklı ile Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde aynı odada kalan Filiz K. da mahkemede tanıklık yaptı. Filiz K., “Ben sanıkla hastanede aynı odada kaldım. Ancak ben ölü doğum yaptım.

Sanığın bebeği sürekli ağlıyordu, ancak sanık ısrarla bebeğini emzirmek istemiyordu. Benim ve yanımda bulunan bir teyzenin ısrarı üzerine bebeğini emzirmek zorunda kaldı.

Ben odadan ayrıldığımda bebek canlıydı. Sanık hastaneye hazırlıksız gelmişti. Benim bebeğim öldüğü için bebeğim kundağını sanığa verdim, hemşireler de bez verdi” dedi. Mahkeme heyeti duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Özgür SARI/KONYA (DHA)