Magazin 'Bebeğin Musevi mezarlığına gömüleceğini biliyordu'

'Bebeğin Musevi mezarlığına gömüleceğini biliyordu'

Paylaş
'Bebeğin Musevi mezarlığına gömüleceğini biliyordu'

Seren Serengil'in eşi Musa Melih Aytun, “Bebeğin Musevi mezarlığına gömüleceğini Seren biliyordu" dedi

Seren Serengil geçtiğimiz yıl dünyaya getirdiği ve doğumundan 4 gün sonra ölen bebeğinin, eşi ve ailesi tarafından yerini bilmediği bir Musevi mezarlığına gömüldüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Daha önce askerde olduğu için ifadesi alınamayan Musa Melih Aytun, dün akşam Sultanahmet'teki İstanbul adliyesine gelerek savcı Zülfikar Tekirdağlı'ya ifade verdi.

Musa Melih Aytun ifadesinde, “Ailem ilk başta Seren'i kabullenmekte zorlandı. Fakat bana olan saygı ve sevgilerinden dolayı Seren'i kabul ettiler. Seren'in beyan ettiği gibi benim babam kendisini Tevrat'la ilgili bir sınava tabi tutmazdı. Kendisinin bu hususta ders aldığı doğru değildir. Sadece kendisi aileme daha şirin gözükmek için ‘ben Tevrat'ı inceleyip değerlendiriyorum’ diyordu" dedi.

BABAM HAHAMBAŞINI ARADI

Sorunlu bir gebeliğin aradından 23 hafta, beş gün sonra acil operasyonla gebeliği sonlandırmak zorunda kaldıklarını ve bebeğin yaşaması için 3-4 gün kuvezde bekletildiğini anlatan Musa Melih Aytun, bebeklerinin doğumdan 4 gün sonra öldüğünü söyledi.

Musa Melih Aytun, "Defin işlemleri ile ilgili olarak Seren, ‘Bebeğin cesedini babamın mezarına gömebiliriz’ dedi. Ancak başaramayacaklarını anlayınca vazgeçtiler. Babam yardım etmek amacıyla Hahambaşını arayarak ondan yardım istedi.

Bebek ve anne Yahudi olmadığı için oraya gömülmesi mümkün olmadığından babamın isteği ile bu mümkün oldu. Buna karşılık da bebeğe herhangi bir mezar yeri yapılmayacağı ve taşa isim yazılmayacağı, arkasından dua edilmeyeceği babama bildirildi. Bunu Seren'e söyledik ve o da kabul etti" dedi.

Hastaneden çıktıktan 3-4 gün sonra Seren Serengil’in kendisine bebeklerinin cesedinin yerini sorduğunu söyleyen Musa Melih Aytun, bebeği gömdüklerini fakat mezarın yerinin nerede olduğunu bilmediklerini söyledi. Musa Melih Aytun, "Bebek gömüldükten sonra Seren ve ailesi babama teşekkür ve minnetlerini belirttiler" diye konuştu.

Hasan ÖRNEKOĞLU-Aslıhan GÜZELLER/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı