Opr. Dr. Hande Akbaş Bebeğin sağlıklı büyümesi için...
HABERİ PAYLAŞ

Bebeğin sağlıklı büyümesi için...

Haberin Devamı

Bebeğin anne karnında içinde yüzdüğü sıvı onun sağlıklı büyümesi için önemli. Bu sıvı ne kadar erken azalırsa bebek için risk o kadar artar. Böyle durumlarda doktorun sıkı takibi şart

Sıvı kaybının olması çok mu tehlikeli?

30 yaşında, 28 haftalık hamileyim. Kontrolümde sıvı kaybı olduğunu söylediler. Normalde 38’miş benimki 27’ye düşmüş. Bu sıvı kaybı ne gibi tehlikelere yol açar? Bebeğime zarar verir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bebeğin içinde yüzdüğü sıvı miktarı bebeğinizin sağlıklı büyümeye devam etmesi için çok önemlidir. Sıvı miktarı ne kadar erken azalmaya başlarsa bebeğiniz açısından o kadar riskli olacağından sıkı takip edilmelisiniz. Öncelikle su kesenizin yırtılmadığından emin olunması gerekir.

Ayrıca bebeğin eşinde yetersizlik olduğu zamanlarda sıvı azalması yanında bebekte gelişme geriliği de gözlenir. Doktorunuza bebeğinizin gelişiminin nasıl olduğunu sorun. Bebeğe giden kan akımları düzenli olarak ölçülmelidir.

Bebeğin sıvı miktarı çok azaldığında mutlaka doğurtulması gerekeceğinden herhangi bir erken doğuma karşı şimdiden bebeğin akciğerlerini hazırlayacak birtakım önlemler alınmalıdır. Size önerim bol sıvı tüketmeniz, bebeğin hareketlerine dikkat etmeniz ve doktorunuza sık sık kontrole gitmeniz.

Belimin ağrısına dayanamıyorum

34 haftalık gebeyim. Belimden dolayı hareket etmekte çok zorlanıyorum. Çoğu zaman acımdan ağlıyorum. Evde uygulayabileceğim bir yöntem var mı? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Sevgili okuyucum, öncelikle bu ağrılarınızın doğum ağrıları olmadığından emin olmamız gerekir. Bu sebeple sizi takip eden doktora giderek bir NST’ye yani ağrı olup olmadığını anlamamıza yardım eden alete bağlanmanızı ve rahim boyunu ölçtürmenizi öneririm.

Eğer bunlar kasılma değilse o zaman gebeliğin son aylarında omurganıza binen yük nedeniyle ağrı çekiyorsunuz demektir. Hele bir de geçmişte bel fıtığı hikayeniz varsa alevlenmiş olabilir. Size önerim doğuma kadar istirahat etmenizdir.

Kaç santim olmalı?

Hamile kalmak için penis kaç santim olmalı? Kızlık zarı kaç santimde bozulur?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kızlık zarı denilen deri kıvrımı vajenin hemen girişinde olduğundan penis boyutundan bağımsız olarak penis tamamen deği

Sıradaki haber yükleniyor...
holder