Gündem Bebeğini gömmemiş, cesedi poşette saklamış

Bebeğini gömmemiş, cesedi poşette saklamış

Paylaş
Bebeğini gömmemiş, cesedi poşette saklamış

Annenin, 'Ölü doğdu, mezara gömüdüm' dediği bebeğin cesedi evde poşet içinde saklı çıktı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, ölü doğurduğunu öne sürdüğü bebeğini mezarlıkta gömdüğünü söyleyen kadının, bebeğin cesedini evde poşet içinde sakladığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, annesiyle birlikte gözaltına alınan Halime D, emniyetteki sorgusunda, bebeğin cesedini evde sakladığını itiraf etti. Polis ekipleri evde yaptıkları aramada, bebeğin cesedini bir poşet içerisinde buldu. Ceset, otopsi yapılmak üzere Gebze Belediye Morguna götürüldü.

Emniyetteki ifadelerinin ardından kadının annesi serbest bırakıldı, Halime D. ise "Gebelik süresi on haftadan fazla olan kadının çocuğunu isteyerek düşürmesi" suçundan Gebze Adliyesine sevk edildi. Halime D. yapılan sorgunun ardından serbest bırakıldı.

7 AYLIKKEN ÖLÜ DOĞDU İDDİASI

Mimar Sinan Mahallesi’ndeki evinin banyosunda doğum yapan Halime D. (24) kanaması durmayınca doktora gitmiş, bebeğin 7 aylıkken ölü doğduğunu belirtmişti. Şüphelenen doktorlar, müdahalenin ardından olayı polise bildirmiş, polis Halime D. ile annesini gözaltına almıştı.

Halime D, bebeği Gebze Mezarlığı’nda gömdüğünü söyleyince Cumhuriyet Savcısının gözetiminde annesiyle birlikte mezarlığa götürülmüştü. Halime D. burada bebeğin mezarını gösteremeyip, çelişkili ifadeler vermişti.

Erdem A. ile Halime D’nin 2000 yılında evlendiği, 4 ve 7 yaşlarında iki kız çocuğu olan çiftin bu yıl mart ayında boşandığı, kadının boşanmalarına rağmen Erdem A. ile ailesinden gizli olarak görüşmeye devam ettiği ve eski eşinden hamile kaldığı iddia edilmişti.

AA