Gündem Bebeğini öldürdü, sevgilisi gömdü

Bebeğini öldürdü, sevgilisi gömdü

Paylaş
Bebeğini öldürdü, sevgilisi gömdü

Hastanenin dikkatli takibi 2 bebek cinayetini ortaya çıkardı

Konya'da, babasıyla birlikte yaşayan bekar 34 yaşındaki Arzu Dalaklı, gizli aşk yaşadığı evli, 3 çocuk babası ve 1 torun sahibi 48 yaşındaki Ziya Erdem'le ilişkisinden hamile kaldı. Geçen yıl Ocak ayında normal doğumla kız bebek dünyaya getiren Dalaklı'ya, iddiaya göre Erdem, “Bekarsın, adın kötüye çıkar, bebeğini öldür” dedi. Bunun üzerine Arzu Dalaklı, 1 günlük bebeğini boğarak öldürdü. Arzu Dalaklı, sevgilisi Ziya Erdem, onun evli kızı 18 yaşındaki Y.U., bebeğin cesedini Erdem'in daha önceden kazdığı çöplük alandaki çukara gömdü. Korkunç olay, sağlık görevlilerin 1 yıl sonra bebeğin periyodik sağlık kontrolünden geçirmek için Arzu Dalaklı’nın evine gitmesiyle ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Merkez Meram İlçesi'nde babası 68 yaşındaki Ahmet Dalaklı ile birlikte oturan Arzu Dalaklı, 16 yıldır gizli aşk yaşadığı, bir fabrikada işçi olarak çalışan eski komşusu Ziya Erdem'den hamile kaldı. Arzu Dalaklı, 9 ay boyunca hamileliğini herkesten sakladı, son aylarda bol giysiler giydi. Ocak 2009'da, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde normal doğumla sağlıklı kız bebek dünyaya getiren Arzu Dalaklı, aynı gün taburcu oldu. Hastane kayıtlarını tutan görevliye bebeğinin babasının adının Mehmet Dalak olduğunu belirten Arzu Dalaklı, hastaneden taburcu olduktan sonra sevgilisi Ziya Erdem'le buluştu. İddiaya göre Ziya Erdem, Arzu Dalaklı'ya “Bekarsın, adın kötüye çıkar, bebeğini öldür. Ben çukur kazacağım, oraya gömeriz” dedi. Bunun üzerine Dalaklı, 1 günlük kız bebeğini boğarak öldürdü. Dalaklı, evli sevgilisi Erdem ve onun evli kızı Y.U., birlikte Aslım Çöplük Alanı'na giderek moloz yığınlarının bulunduğu bölgenin yanında açılan çukura bebeğin cesedi bıraktı. Ziya Erdem de cesedin üzerini toprakla örttü.

Haberin Devamı

KORKUNÇ CİNAYET SAĞLIK KONTROLÜ SAYESİNDE ORTAYA ÇIKTI

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi sağlık ekibi, doğumdan 1 yıl sonra geçen Ocak ayında, bebeği periyodik olarak sağlık kontrolünden geçirmek için Arzu Dalaklı'nın evine gitti. Arzu Dalaklı, bebeğinin babası tarafından Aksaray'a götürüldüğünü söyledi. Şüphelenen sağlık görevlileri, durumu İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de yaptıkları incelemenin ardından Dalaklı'nın bekar olduğunu belirledi ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na haber verdi.

‘O ÇUKUR KAZDI, BEN ÖLDÜRDÜM’

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine araştırma başlatan polis, 12 Mart Cuma günü Arzu Dalaklı'yı gözaltına alındı. Yapılan sorgulamasında nöce yalan beyanlarda bulunan Dalaklı, daha sonra suçunu itiraf etmek zorunda kaldı. Dalaklı'nın ifadelerinin ardından evli sevgilisi Ziya Erdem ile Erdem'in kızı Y.U. da gözaltına alındı.

Arzu Dalaklı, ifadesinde, “Ziya bizim eski komşumuzdu. 16 yıldır da birlikteyiz. İlişkimizden hamile kaldım. 2009 Ocak ayında da Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde doğum yaptım. Hastaneden taburcu olduktan sonra, Ziya Erdem bana ‘Sen bekarsın, adın kötüye çıkar. Bebeği öldür’ diyerek baskı yaptı. Kızı da yanımızdaydı. Birlikte Aslım Çöplüğü'ne gittik. Ben orada bebeği boğarak öldürdüm. Sonra orada Ziya'nın kazdığı moloz yığınlarının yanındaki çukura koydum. O da gömdü” dedi.

Haberin Devamı

‘BEBEK BENDEN DEĞİL’

Ziya Erdem de sorgulamasında bebeğinin kendinden olmadığını iddia etti, Aslım Çöplüğü'ne gidip eski komşunun öldürdüğü bebeğini gömmesine yardım ettiğini söyledi.

Kızı Y.U. da öldürülen bebeğin, babasından olduğunu bilmediğini belirterek, “Arzu, bebeğin babası olmadığı için bebeği öldürdü. Babamla ilişkişi olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi.

Arzu Dalaklı, Ziya Erdem ve Y.U., 13 Mart cumartesi günü Adliye'ye sevk edildi. Arzu Dalaklı ve Ziya Erdem, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Y.U. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Polis, Aslım Çöplüğü'nde 3 gün boyunca yaptığı aramalarda 14 ay önce gömülen bebeğin cesedine ulaşamadı. Bebeğin cesedinin çürüdüğü ya da hayvanlar tarafından çıkarıldığı sanılıyor.

Öte yandan Konya'da geçen ay da benzer bir olay meydana gelmişti. Yanında çalışan bekar 24 yaşındaki Hacer Karaca ile aşk yaşayan evli ve 4 çocuk babası Zekeriya Korkmaz, ilişkileri sonucu doğan bebeği, 3 gün sonra sevgilisi ile birlikte ormanlık alana götürüp, öldürmüştü. Bu olay da yine Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin sağlık kontrolleri sayesinde ortaya çıkmıştı. İki sevgili, 18 Şubat 2010 tarihinde çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Özgür SARI/KONYA, (DHA)