Türkiye (Son Dakika) Bebek bakıcılığı vaadiyle zorla fuhuş iddiası

Bebek bakıcılığı vaadiyle zorla fuhuş iddiası

Paylaş
Bebek bakıcılığı vaadiyle zorla fuhuş iddiası

​Adana’da bebek bakıcılığı ve hizmetçilik gibi iş vaadiyle kente davet ettikleri 5 yabancı uyruklu kadına zorla fuhuş yaptırdığı ileri sürülen 2 şüpheli tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Tekin Ö. (41) ve Sündüs M’nin (59), yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı ihbarını aldı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, Tekin Ö’nün teknik takibe takılmamak için telefonla görüştüğü kişilerle kadın yerine "araba" kelimesini kullandığını belirledi. Tekin Ö’ye telefonla ulaşarak müşteri gibi davranan polis memurları, kadınların olduğu evin adresini aldı.


200 LİRAYA ANLAŞTILAR


Sivil polisler, merkez Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi’ndeki eve giderek buradaki yabancı uyruklu kadınlarla görüşüp Tekin Ö’yle anlaştıkları 200 lirayı verdi. Seri numaraları alınmış paraları kabul eden kadınlar, ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Polis ekipleri, kadınlara para zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen Tekin Ö. ve Sündüs M’yi ise gözaltına aldı.

YABANCI UYRUKLU 5 KADIN SERBEST


Uganda uyruklu Hadıja N. (39), Judith M. (31), Daphıne N. (43) ve Arınıatwe J. (30) ile Gürcistan uyruklu Nita S’nin (24) ifadelerinde, bebek bakıcılığı ve hizmetçilik gibi iş teklifleriyle Adana’ya davet edildiklerini ve aç bırakılıp, dışarıya çıkmamaları konusunda tehdit edilerek kendilerine zorla fuhuş yaptırıldığını iddia ettikleri öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından yabancı uyruklu 5 kadın serbest bırakıldı, adliyeye sevk edilen Tekin Ö. ve Sündüs M. ise tutuklandı.

ADANA (AA)

Haberin Devamı