Gündem Bebek davası

Bebek davası

Paylaş
Bebek davası

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün çocuk yapmamaları konusunda anlaşmalarına rağmen kendisine haber vermeden hamile kalan 6 yıllık eşi Dr. Ferda Füzün'den boşanmak için dava açtı

ANLAŞMALI EVLİLİKMİŞ

Prof. Dr. Mehmet Füzün (58), kendisine haber vermeden hamile kaldığını iddia ettiği 6 yıllık eşi, Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ferda Füzün’den boşanmak için dava açtı.

Prof. Dr. Mehmet Füzün dava dilekçesinde “Ben zaten onunla İzmir’e atanmasını sağlamak için anlaşarak evlendim” dedi.

‘ÇOCUĞU O DA İSTEDİ’

Ferda Füzün ise mahkemeye verdiği karşı dilekçede eşine haber vermeden hamile kaldığı iddiasını yalanladı ve “Ben yuva kurmak ve çocuk sahibi olmak için evlendim.

Eşim bunu memnuniyetle karşıladı. Hamile olduğumu öğrenince de ‘Onu benden çok sevmeyeceksin ve adını Mehmet Ali koyacaksın’ dedi. Boşanmak istemiyorum” dedi.

BÜYÜK YAŞ FARKI VAR

Prof. Dr. Mehmet Füzün dilekçede eşine şu suçlamaları yöneltti: “Aramızda büyük yaş farkı var. Bu evliliğin yürümeyeceği belliydi.

İzmir 17’inci Noterliği’nde sözleşme imzalayıp mal ayrımı rejimini benimsedik. Çocuk yapmamak konusunda da sözlü olarak anlaştık. Ancak bana danışmadan gizlice hamile kaldı.”

TARTIŞMALI REKTÖR

Prof. Dr. Mehmet Füzün rektörlük seçimlerinde üçüncü sırada yer almasına rağmen Cumhurbaşkanı Gül’ün tercihiyle atanmıştı.

Prof. Dr. Mehmet Füzün, psikiyatri hastası bir yakınına sağlam raporu alıp vasyitname imzalatarak kendisini tek mirasçı olarak gösterdiği iddiasıyla da mahkemeye verilmişti.

Turaç TOP/DHA

2