Türkiye (Son Dakika) Bebek kundağında eroin!

Bebek kundağında eroin!

Paylaş
Bebek kundağında eroin!

Konya'da yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan kadınların, bebeklerinin kundağında esrar ve eroin zulalayıp sattığı iddie edildi

Konya Emniyet Müdürlüğü’nün dün Özel Harekat ekipleriyle birlikte yaklaşık 600 polisin katılmıyla gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda, aralarında kadınların da bulunduğu gözaltına alınanların sayısı 81’e yükseldi. Özellikle kadınların esrar ve eroini kucaklarındaki bebeklerinin kundaklarına saklayıp, sokakta satış yaptıkları iddia edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen sokak satıcılarına yönelik 6 ay süren takibin ardından dün sabah merkez Karatay İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan ve daha önceden belirlenen 35 adrese operasyon düzenledi.

Operasyona, Özel Harekat ekiplerinin yanı sıra Niğde, Karaman ve Isparta’dan gelen takviye ekiplerle birlikte yaklaşık 600 polis katıldı. Bazı evlerin kapıları Özel Harekat ekipleri tarafından ’koç boynuzu’ olarak tabir edilen balyozla açıldı.

Evlerin içi, bahçeleri ve çatılar Ankara’dan getirilen 3 özel eğitimli köpekler tarafından arandı. Operasyonda 36’sı kadın 81 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada ise yaklaşık 5 kilo satışa hazır paketler halinde esrar ve eroin ile bir miktar uyuşturucu hap, 25 ruhsatsız tüfek, uyuşturucu satışından elde edilen yaklaşık 150 bin TL değerinde altın takı ile 150 bin TL ele geçirildi.

Gözaltına alınan kadınların çoğu kucaklarında bebekleriyle sağlık kontrolüne getirilirken, özellikle kadınların, esrar ve eroini bebeklerinin kundaklarına saklayıp satış yaptıkları iddia edildi.

Gözaltına alınan 81 kişiden, 17’si yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2 kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 7’si kadın 15 kişi tutuklandı. Diğer 64 şüphelinin sorgusunun ise devam ettiği belirtildi.

DHA

Haberin Devamı