Gündem Bebek kürtajla alındı

Bebek kürtajla alındı

Paylaş
Bebek kürtajla alındı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Gökhan A.'nın av tüfekli saldırısında annesi ölen, kendisi sol kolundan yaralanan 2 çocuk annesi 24 yaşındaki A. K.'nin isteği oldu. İki aylık hamile genç kadının bebeği kürtajla alındı

Fethiye'de 8 Şubat’ta meydana gelen olayda iddiaya göre Gökhan A., yaklaşık 5 aydır ilişki yaşadığı, kendisinden ayrılmak isteyen A. K. ve annesi Ş. K. ile tartıştı av tüfeğine sarıldı. Gökhan A.’nın av tüfeğinden çıkan saçmalarla A. K.’yı sol omuzundan yaralandı annesi Ş. K. ise yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

"KOLUNUN KESİLMESİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR" DENİLDİ

Yaralı A. K.’nın, müdahale sırasında 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Daha sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen genç kadın, karnında bebeği olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediği, istemesine rağmen baba izni olmadığından kürtaj yapılmadığını öne sürdü. Kolunu kaybedeceğini, tek koluyla üç çocuğa bakamayacağını dile getiren genç kadının feryadı Türkiye’de her kesimden yankı buldu. sağlık bakanlığı da dün öğleden sonra kürtaj kararının alındığını, ayrıca kolunun kesilmesi tehlikesi bulunmadığını duyurdu.

Bugün öğle saatlerinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’ne alınan A. K.’ya kürtaj işlemi uygulandı. Kocaoğlu’na Sosyal Hizmetmetler İl Müdürlüğü’nün görevlendirdiği bir görevlinin refakat ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Tufan HAMARAT/İZMİR/DHA