Beden Sağlığı Bebek pudrasına 417 milyon dolarlık ceza

Bebek pudrasına 417 milyon dolarlık ceza

Paylaş
Bebek pudrasına 417 milyon dolarlık ceza

ABD'li Johnson & Johnson şirketi, ürettiği bebek pudrasının kansere neden olduğu iddiasıyla açılan davada 417 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum oldu.

Hemen hemen her kadının birçok amaç için kullandığı bebek pudrası, kimsenin aklına gelmeyecek bir olaya neden oldu.
Geçtiğimiz sene 63 yaşındaki Eva Echeverria onlarca yıl bebek pudrası kullandıktan sonra yumurtalık kanseri olduğunu iddia ederek ABD'li Johnson & Johnson şirketine dava açmıştı. İşte bu dava nihayet sonuçlandı.

ABD'li Johnson & Johnson şirketi, ürettiği bebek pudrasının kansere neden olduğu iddiasıyla tazminat ödeyecek.

Los Angeles Üst Mahkemesi, şirketin davacı Eva Echeverria'ya 417 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Echeverria, 1950'den 2016'ya kadar kullandığı pudranın yumurtalık kanserine neden olduğunu ileri sürerek dava açmıştı.

Şirketin pudranın kadınlar tarafından hijyen amaçlı sürekli olarak kullanılmasının kansere yol açacağının farkında olduğu savunan Echeverria, buna rağmen şirketin kadınları nemi ve kokuyu önlemek için bebek pudrası kullanmaya teşvik ettiğini ifade etti.

Echeverria'nın avukatları, mahkeme kararından son derece memnun olduklarını belirtti.

Johnson & Johnson'dan yapılan açıklamada ise pudranın kansere yol açtığına federal makamların hükmettiğine vurgu yapılarak, "Kararı temyize götüreceğiz çünkü bizim asıl rehberimiz, Johnson's Baby pudrasının güvenli olduğunu destekleyen bilim." ifadelerine yer verildi.


GENİTAL BÖLGEDE KULLANIMASI ZARARLI


417 milyon dolar tazminatın çıktığı davada Echeverria'nın avukatları, Johnson & Johnson'un genital bölgede talk pudrası kullanılmasının yumurtalık kanseriyle ilişkisini gösteren çalışmalara rağmen müşterilerini uyarmadığı ve teşvik ettiğini iddia etmişti.

Johnson's avukatlarının savunmasında ise araştırmalar ve federal kurumların talk bazlı ürünlerin kanserojen etkisinin bulunmadığı ve bu kategoride sınıflandırılmadığı vurgulandı.

Firma hakkında Missouri hakkında görülmüş beş ayrı davanın dördünde, talk tedarikçisiyle birlikte bugüne dek 307 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmedilmişti. En yüksek meblağ ise 110 milyon dolar olarak kayıtlara geçmişti.

Haberin Devamı