Beden Sağlığı Bebeklerin karıştığı iddiasına son noktayı DNA raporu koydu

Bebeklerin karıştığı iddiasına son noktayı DNA raporu koydu

Paylaş
Bebeklerin karıştığı iddiasına son noktayı DNA raporu koydu

Gaziantep’te Ebru-Harun D. çiftinin bebeklerinin karıştığı iddiaları üzerine başlayan tartışmaya, Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan gelen DNA raporu son noktayı koydu. Savcılık kararıyla anne ve çocuktan alınan DNA örnekleri uyumlu çıktı. 40 gündür bebeği kabul etmeyen aileye, çocuk savcılık kararıyla teslim edildi

Gaziantep'te oturan Ebru-Harun D. çifti ikinci çocuklarının cinsiyetini devlet hastanesinde çekilen ultrasonla öğrendi. Çocuklarının erkek olacağını öğrenen çift, bütün hazırlıklarını buna göre yaptı. Ancak 3 Haziran’da doğum için özel bir hastaneye giden 25 yaşındaki Ebru D. acil olarak doğuma alındı.

BEBEĞİ KABUL ETMEYİNCE DNA TESTİ YAPILDI

2 kilo ağırlığında ve 46 santim boyunda kız bebeği dünyaya getiren Ebru D. 4 gün sonra çocuklarının kız olduğunu fark edince bebeği kabul etmedi. Hastane yönetimi ise bir karışıklığın olmadığını belirterek bebekten ve anneden DNA örneklerinin alınmasını talep etti. DNA raporları çıktı.

BEBEK AİLEYE TESLİM EDİLDİ

NCR Hastanesi yönetiminden yapılan açıklamada, "Hastanemiz gerçeği yansıtmayan bir bebek olayıyla gündeme gelmiştir. Bu olayla ilgili gerekli mercilerden gelen karar hastanemiz lehine sonuçlanmıştır. Ankara Adli Tıp'tan gelen kararın anne ve bebekten alınan kan örneklerinin uyuştuğu yönünde olup hastanemizin ilk günden beri kendinden emin duruşu ve ‘kesinlikle karışma olayının söz konusu olmayacağı sözleri’ ispatlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

40 gündür bebeği kabul etmeyen aileye, çocuk savcılık kararıyla teslim edildi.

Haberin Devamı