Türkiye (Son Dakika) Bebeklerini öldüren anne babaya ağırlaştırılmış müebbet

Bebeklerini öldüren anne babaya ağırlaştırılmış müebbet

Paylaş
Bebeklerini öldüren anne babaya ağırlaştırılmış müebbet

Erzurum'da, evlilik dışı ilişkiden doğan bebeklerini öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 2 sanığa, "kasten adam öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, evlilik dışı ilişkiden dünyaya gelen bebeğin tutuklu yargılanan babası H.Ş. (48) ve annesi D.K.A. (22), tutuksuz sanık anneanne G.A. ile sanık avukatları Fahrettin Özer, Fatma Özen ve Hacer Genç katıldı.

Haberin Devamı

Sanık D.K.A, savunmasında, yalan söylemediğini ileri sürdü.

Çocuğunu öldürmek gibi niyeti olsa doğurmadan yapabileceğini aktaran D.K.A, "Doğurduktan sonra neden öldüreyim. Ben çocuğuma zarar vermedim. Suçum yok. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık H.Ş. ise savunmasında, sanık D.K.A'nın yalan söylediğini ileri sürdü.

D.K.A'nın 19 aydır şikayet etmediğini ve şimdi olaydan dolayı şikayetçi olduğunu anlatan H.Ş, "2,5 yıldır tutukluyum. 4 çocuğum daha var. Suç işlemedim, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Sanık D.K.A'nın avukatı Fatma Özen ise müvekkilinin bu olayda tek hatasının yaşananları en başından beri anlatmamak olduğunu bildirerek, "Müvekkilim yalan söylememiştir ama yaşananları eksik anlatmıştır. Müvekkilimin sanık H.Ş'den sürekli olarak bebeğinin yerini öğrenmeye çalışması onun suçsuz olduğunu göstermektedir. Geçen celse müvekkilim ağlayarak savunma yaparken sanık H.Ş. gülmüştü. H.Ş'nin tek derdi müvekkilimin kendisiyle ceza almasını istemek." diye konuştu.

Haberin Devamı

H.Ş'nin avukatı Fahrettin Özer ise savunmasında, dosyada suçların müvekkiline yıkılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Dosyada müvekkilini suçlamaya yönelik delil olmadığını ileri süren Özer, "Davanın bu aşamaya gelmesi müvekkil D.K.A'nın ifadeleri ile değil, sağlık çalışanının bebeğin topuğundan kan alması ile olmuştur. Müvekkilimin bebeği öldürdüğüne dair kesin ve inandırıcı delil yoktur." dedi.

Son sözleri sorulan sanıklar, suçsuz olduklarını belirtti.

ANNE VE BABAYA EN ÜST SINIRDAN CEZA

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, her ne kadar bebeğin cesedi bulunamasa da sanıklar H.Ş. ve D.K.A'nın fikir birliği içinde oldukları kanaatine vararak, her iki sanığı üstsoy veya altsoydan birine karşı ve çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan birine karşı "kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Bebeğin anne ve babasının cezasında takdir indirimi uygulamayan heyet, anneanne G.A'nın ise beraatına hükmetti.