Gündem Bebekleriyle cezaevine girmesinler diye...

Bebekleriyle cezaevine girmesinler diye...

Paylaş
Bebekleriyle cezaevine girmesinler diye...

Terör örgütüne üye olmak suçundan hapis cezası alan Mülkiye Kılınç ve Arzu Ceylan Oral, bebekleriyle birlikte cezaevine girmemek için arayışlarına devam ediyor. Anneler Kılınç ve Oral bir kez daha ceza ertelemesi istedi

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile birlikte kesinleşen hapis cezası nedeniyle 8.5 aylık ikiz bebekleri Özgür ve Lorin'le cezaevine girecek Mülkiye Demir Kılınç ve 6 aylık bebeği Zeynep Simay'la cezaevine girecek Arzu Ceylan Oral'la Meclis'te basın toplantısı düzenledi.Üç bebek anneleriyle birlikte gün sayıyor. Birkaç gün içinde aksi bir karar çıkmazsa, ceza ertelemesi olmazsa, cezaevine girecekler. Anneler Kılınç ve Oral basın toplantısına katılarak bir kez daha ceza ertelemesi istediler.

Haberin Devamı


Basın toplantısında Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırarak cezalarının ertelenmesini isteyen annelerden Arzu Ceylan Oral, "Bebeklerimizi cezaevine sokmayın. Taş duvar arasına girmesinler. Aileleriyle büyümeye ihtiyaçları var. Ağaç görmeye parkta oynamaya ihtiyaçları var" dedi. Mülkiye Kılınç ikiz bebeklerinin bugün yarın alınabileceğini belirterek "Bir an önce emeklesinler yürüsünler istiyorum" dedi.

Mülkiye Kılınç Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurmak için süreyi kaçırsa da Arzu Ceylan Oral Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı ve oradan gelecek yanıtı bekliyor. Oral'a, ayın 18'ine kadar başvurunun görüşüleceği söylendi.

Basın toplantısında 2009 sonrası tüm davaların yeniden yargılama kapsamına girmesi talebi de dile getirildi.

Haberin Devamı