Cumartesi Postası Bebek'te bir İtalyan; Il Porto

Bebek'te bir İtalyan; Il Porto

Paylaş
Bebek'te bir İtalyan; Il Porto

Boğaz'a karşı şarabınızı yudumlamak, lezzetli bir yemek yemek ve Bebek'in tadını çıkarmak isteyenler Il Porto'ya koşuyor

Haber: Eylem Keskin

eylem.keskin@posta.com.tr

Bebek bu yazın en gözde semtlerinden. Sosyete, sanat camiası Bebek’e akın ediyor. Öyle ki hafta sonları Bebek, dizi setlerini aratmıyor... Sıcak yaz günleri için iyi bir kaçış noktası olan Bebek’te Boğaz’dan gelen püfür püfür rüzgar bu semti vazgeçilmez kılan en önemli unsur. Boğaz’a karşı şarabınızı yudumlamak, lezzetli bir yemek yemek ve Bebek’in tadını çıkarmak isteyenler Il Porto’ya koşuyor. Benzerini ancak İtalya’da içebileceğiniz özel çorbalar, elde açılmış taze makarnalar, incecik hamurlu bol malzemeli pizzalar, risottolar, zengin bir şarap kavı, özel kokteyller ve kahveler Il Porto’da tadacağınız lezzetlerden birkaçı...

Küçük Bebek Caddesi’nin tam karşısında bulunan Il Porto, denizin üstündeki konumuyla misafirlerini büyülüyor. Terasa çıktığınızda kendinizi deniz kenarında değil adeta denizin üstünde hissediyorsunuz. 80 kişilik teras doğum günleri, nikah kokteylleri gibi özel günlere de ev sahipliği yapıyor. Il Porto’da içeri girer girmez farklı bir ortam karşılıyor sizi. Öncelikle çok şık bir mekan. Kapalı restoranında hem masa düzeni hem de bar düzeni hakim. Sıcaklar dolayısıyla teras tercih ediliyormuş ama kapalı salonun da serin olduğunu söyleyebilirim. Teras eşsiz bir Boğaz manzarasına hakim. Her masadan manzarayı izleyebiliyor ve Boğaz havasını doya doya içinize çekebiliyorsunuz.

Terastaki bar mekana gece kulübü havası katıyor. Zaten saat 22.00’den sonra DJ performansı eşliğinde mekan bir gece kulübüne çevriliyormuş. Dekorasyonda kullanılan klasik mobilyalarla mekana aynı zamanda bir bistro havası verilmiş. Terasa çaktığınızda kendinizi Alaçatı ya da Türkbükü’nde hissetmeniz mümkün. Tavandaki tenteleri, denize hakimiyetiyle Ege kıyılarını andırıyor. Terasta en çok sevilen bölüm ise 8-10 kişinin bir arada oturup bütün bir günü geçirebileceği yumuşacık minderlerin olduğu köşe. Burada bütün gün keyif yapmak, hatta uyumak mümkün.

Pizzalar çok ince

Il Porto’nun menüsünde Ege’den, Akdeniz’den farklı lezzetler olsa da asıl İtalyan mutfağı hakim. İtalyan mutfağından çok ince pizzalar, lezzetli risottolar, et-tavuk yemekleri mekanın favorileri. Özellikle pizza ve makarnalar çok ilgi görüyormuş. Makarnaların lezzeti hamurun tazeliğinden... Tagliatelle, fettucine, parpadelle, tortellini ve ravioli’yi aşçı bizzat kendi elleriyle açıyor, taze taze servise hazırlıyor. Pizzaların lezzeti ise İtalya’dan geliyor. Hamuruna konulan irmik, iç olarak kullandıkları peynirler İtalya’dan özel olarak getirtiliyor.

Pizzaların bir diğer özelliği incecik hamurdan yapılıyor olması. Sıcak havaların etkisiyle üç peynirli, sebzeli ve ton balıklı pizza revaçtaymış. Porcini mantarlı, karidesli, safranlı risottolar ise yaz-kış en çok sipariş alan lezzetlerden. Il Porto’da sağlığına dikkat edenler unutulmamış. Mekanda her gün sebze ağırlıklı bir çorba pişiriliyor. Il Porto’nun tatlıları da çok lezzetli. Özellikle cheesecake ve tiramisu yaz için ideal, ikisi de gerçekten çok hafif ve lezzetli. Formuna dikkat edenler içinse düşük kalorili frambuazlı panna cotta öneriliyor. Mekanın çok zengin bir içki mönüsü de var.

Bu yaz en çok mojito, meyve ve egzotik kokteyller ilgi görüyormuş. Boğaz’a karşı şarap keyfi yapmak isteyenler de unutulmamış. Meyveli peynir ve şarküteri tabakları şarapların yanına aperatif olarak sunuluyor. Il Porto her gün saat 10.00’dan gece 04.00’e kadar açık. Hafta sonları açık büfe kahvaltı da var. Akşam yemekleri için rezervasyon yaptırmanızı öneririm.

Küçükbebek Cevdet Paşa Caddesi No: 58/1 Bebek İstanbul Tel: 0 212 287 95 34- 287 95 38 www.ilportobistro.com

Mantarlı, tavuklu tagliatelle

Malzemeler

- 1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak

- 1 çay kaşığı tereyağ

- 1 çay kaşığı fesleğen

- 30 gram kültür mantarı

- 30 gram porcini mantarı

- 60 gram krema

- 60 gram süt

- 120 gram hazır tagliatelle

- 150 gram ızgara edilmiş tavuk göğsü

- Bir tutam tuz

- Karabiber

- Çeşni

- Süs için birkaç adet çeri domates

Hazırlanışı: Tereyağ ve sarımsak sotelenip biraz kavrulur. Mantarlar üstüne ilave edildikten sonra krema ve süt eklenir. Tagliatelle makarna haşlanıp karışımın içine atılır. Bir çorba kaşığı toz parmesan ilave edilir. Izgarada pişirilmiş tavuklar jülyen doğranıp makarnanın üstüne koyulur, çeri domates ve fesleğen ile süslenir.

2

Haberin Devamı