Pazar Postası Bebek'te özgür yemekler
Paylaş
Bebek'te özgür yemekler

Bebek'te özgür yemekler

Ekranların sevilen aşçılarından Özgür Şef hem seyircilerin hem de arkadaşlarının “Bir mekan aç” ısrarlarını hep geri çeviriyordu. Gerekçesini de şöyle özetlerdi: “Çok vakit alır”. Büyük konuşmamak gerek demek ki. Seyahatleri nedeniyle ayrı kadığı küçük kızının hasreti ağır basınca bir anda kendini “istemem” dediği bir mekanı işletirken buldu. Özgür Özkan yani televizyon dünyasının ‘Özgür Şef’i, Bebek’teki mekanı ‘Özgür Şef Steak House Kasap’ta ekrandaki marifetlerini sergiliyor. Her türlü damak zevkine hitap eden gurme yemekleri, şefin elinden çıkan özel soslar, kendi yapımları salam, sucuk, sosis; Basri sandviçini andıran özel hamburgerleri burada bulabilirsiniz. Özgür Şef’in programda yaptığı bir yemek aklınıza takıldığıysa, Özgür Şef hemen kolları sıvayıp mutfakta hazırlıklara başlıyor. Ayrıca özel dolaplarda, ‘dry aging’ denilen teknikle dinlendirilmiş etlerden parça olarak da satın almak mümkün. Özgür Şef’in ızgarasından Cafe de Paris soslu bonfile, karabiber soslu antrikot, kuzu pirzola, New York steak, T-bone steak, fajita, kendi ürettikleri özel sosta iki gün bekletilen kuzu ve dana çıkıyor. Etler mevsim sebzeleri, patates garnitür ile servis ediliyor. Yanında yerli veya yabancı şaraplardan seçim yapabilirsiniz. Ama size tavsiyem, bu mekana giderseniz, menüyü bir kenara bırakıp yiyeceğinizi Özgür Şef’e seçtirin. Hafta sonları çocuklu ailelerin akın ettiği mekanda yer bulmak neredeyse imkansız. Hafta içinde daha çok öğlenleri iş yemeğine çıkanların tercihi oluyor. Akşamları ise Boğaz’ın ışıkları altında günün yorgunluğunu dost sohbetleriyle atmak isteyenler geliyor mekana. Özgür Şef’le bir öğle yemeği Mekanın çok güzel manzarası var. Öncelikle Bebek Koyu gözlerinizin önüne serilmiş. Martılar dans eder gibi gökyüzünde süzülüyor, koyda demirli tekneler nazlı nazlı sallanıyor. Öğlen biraz geç gittiğimiz için ortalık sakin. Köşe masada iş yemeği için gelmiş kalabalık bir grup var. Birkaç masa daha dolu. Denize karşı bir masada oturuyorum ve Özgür Şef’i bekliyorum... Girdi mutfağa sürpriz bir şeyler hazırlıyor. Fotoğrafçımız Muzaffer Bey mekanı resimliyor. Önümde soğuk et tabağı, hepsi Özgür Şef’in elinden çıkmış. Sunum mükemmel. Özel soslarla marine ettiği eti pişirip kendi elleriyle bize servis yapıyor. Bir yandan da sohbet ediyoruz

RÖPORTAJ: Figen Onur Ertan

Mekan açma konusunda sizi kimse ikna edemiyordu. Nasıl oldu da fikir değiştirdiniz?

Ben halimden memnundum. Şarküterim vardı, televizyon programları, tekneyle de yazın 3 ay dünyayı dolaşıyordum iyi de para kazanıyordum. Ama hem seyircilerden hem de arkadaşlarımdan sürekli bu yönde ısrarlar vardı. Hatta şu anki ortaklarım Fahrettin Türkmen ve Gürkan Kefe, çeşitli yerleri gösterip beni ikna etmeye çalışıyorlardı. Ama ben sürekli reddediyordum. Yazları gidiyorum, kışları geliyorum. Niye böyle bir iş kurup saplanıp kalayım diyordum. Ama kızım büyüyor. Uzak kalıyorum ondan. Bu konuda karar vermemde onun da etkisi oldu. Fahrettin Abi bir sabah çağırdı beni bu mekanı gösterdi tabii viraneydi o zaman. “Açıyoruz, başlıyoruz” dedi. Artık hayır diyemedim ve başladık.

Menü neden bu kadar kısa?

Evet menümüzde fazla yazılı bir şey yok. Menü genelde hafta sonları için işe yarıyor. Zaten misafirlerimiz genelde menü sormazlar, “Özgür bize değişik bir şey yap” derler. O anda aklıma ne gelirse, içimden ne geçerse yaparım.

Peki televizyon programlarınızda yaptığınız yemeklerden isteyenler oluyor mu?

Evet televizyonda yaptığım bir şeyi görüp isteyenler çok oluyor. Yapıyorum da. Ama çok enteresan bir şey oldu. Yemekteyiz programında suşi yapmıştım. Diğer şefleri yıllardır tanıyorum. Mahsustan kuru fasulye pilav yaptım. O günden sonra gelen herkes ondan istemeye başladı. Buraya gelenler genelde et istiyor ama ben balıktan da anlarım, Anadolu mutfağından da anlarım. Yani burası et ağırlıklı ama ben her şeyi yapıyorum.

Buradaki her şeyi siz yapıyorsunuz değil mi?

Evet soslar, hardallar, barbekü sosları. Özellikle bir hardalımız var insanı ağlatıyor. Salam, sosis, sucuk da bizim imalatımız. Bunlar çok hassas şeyler. Çünkü buraya çocuklar da geliyor. Hazır etlerin bazı markalarında katkı maddeleri oluyor. Çocuklar sosis, sucuk gibi şeyleri sevdiği için hassas davranıyoruz.

Enteresan siparişler oluyor mu?

Geçenlerde bir telefon geldi. 93 miniburger, 1 kasa bira, bir çuval patates kızartması gönder. Önce şaka zannetim. Teyid ettim, sonra gönderdik. Paket siparişimiz yok ama bazen derby maçlarında böyle talep geliyor. Bu gidişle yapacağız herhalde.

Kızınız da sizin izinizden yürüyor galiba, herkes ona Özce Şef diyor.

Kızımla arkadaş gibiyiz. Yemek yapmayı çok seviyor, özellikle tatlı. Yemekteyiz programında ben bir kek yapmıştım. Yağ koymayı unuttum baktım ki topaklanmaya başladı. Aklıma gelmedi bir türlü o telaş içinde. O sırada Özce geldi sandalyesini çekti. Üzerine çıkıp çikolatanın tadına baktı. Sordum “Neyi eksik?”. “Tereyağ koymamışsın 5 kaşık tereyağ koy” dedi. Beraber yapıyoruz tatlıları, sırasını ezberlemiş. İleride bu işi seçer mi bilmem ama babasının şef olması nedeniyle işi zor olabilir.

Adres: Cevdet Paşa Cd N:56 Bebek Telefon: 0212.2655959

Özgür Şef Kimdir?

Özgür Özkan, 1979 yılında Eskişehir’de doğdu. Ortaokul sıralarında çok başarısız ve haylaz olduğu için oğluna okumayacak gözüyle bakan babası, daha kısa sürede mezun olacağını düşünerek İstanbul ETU Özel Anadolu Otelcilik ve Meslek Lisesi’ne yazdırır. O yıllarda Tom Cruise’un “Kokteyl” filmindeki barmen tiplemesinden çok etkilenen Özgür Şef, stajını barda yapmak ister. Hayali mezun olunca barmenlik yapmaktır. Bara geçince şişeleri havaya atıp filmde gördüğü havalı hareketleri yapmak isterken, şişeyi müşterilerden birinin üzerine düşürür. Arkasına bakmadan kaçar. Okul ceza olarak onu bir otelin mutfağına gönderir. Ama Özgür Şef burada kendini ve geleceğini bulur. Yemek yemeyi çok sevdiği gibi yapmayı da çok sevdiğini fark eder. Ve okulu birinci olarak bitirir. Ardından üniversiteye gider. Ve sonra yurt dışına gidip eğitim alır.

Bu yazı 13 Mart 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır

2

Haberin Devamı