Spor Beceriksizler

Beceriksizler

Paylaş
Beceriksizler

UEFA ve Süper Kupa sahibi Galatasaray ile çok değil 3 yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e kalan Fenerbahçe bu sezon Avrupa'da rezil oldu

Galatasaray deyince Avrupa’da her takım çekinir, sarı-kırmızılılar bu nedenle sahaya bir başka çıkardı. UEFA ve Süper Kupa’nın sahibi Galatasaray, Avrupa’da nam salmış, kimsenin eşleşmek istemediği bir takım durumuna gelmişti. Ama o Galatasaray artık Avrupa’da adı duyulmamış takımlar karşısında yokları oynuyor.

Haberin Devamı

Ukrayna’nın Karpaty Lviv takımına elenip Avrupa defterini kapatan Galatasaray’da bu sonu hazırlayanlar yönetim ile teknik direktör Rijkaard oldu. Yönetim hala kadroyu güçlendirmek için yabancı futbolcu arıyor.

Geçen sezonki takımdan Keita, M.Topal, Caner, Leo Franco gönderildi. Kiralık oynayan Dos Santos ve Jo’yu tutmak için ise hiçbir girişim yapılmadı. Buna karşın Serdar Özkan, Çağlar, M.Batdal, Musa, bir türlü sakatlığı geçmeyen Pino ve sürekli sakatlanan Cana alındı. Orta sahaya ve forvete düşünülen transferler ise hala yapılamadı.

Teknik direktör Rijkaard’a gelince. Hem sezon açılışını geç yaptırdı hem de ideal kadrosunu bir türlü oluşturamadı. Geçen sezon Türkiye’yi tanımakla geçirdi bu sezon geçen sezonu bile aratıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de de durum farklı değil. Çok değil 3 yıl önce Zico döneminde Şampiyonlar Ligi’nde Avrupa’nın en iyi 8 takımı arasına kalan Fenerbahçe bu sezon Avrupa’nın orta sınıf takımları bile sayılmayacak Young Boys ile PAOK karşısında çaresiz kaldı.

Yönetim Daum’un gönderilmesi konusunda büyük bir kulübe yakışmayacak tavırlar sergiledi. Daum günlerce Samandıra tesislerinde deyim yerindeyse süründürüldü. İş uzadıkça uzadı. Sonrasında gönderildi ve Aykut Kocaman’ın takımın başına geçtiği açıklandı.

Arada geçen zaman Fenerbahçe’nin aleyhine oldu. Yabancı transferleri de uzadıkça uzadı. Dia ancak Young Boys maçının 1 hafta öncesinde transfer edilebildi. Niang ise öyle geç alındı ki Kadıköy’de taraftarın önüne ancak önceki gün PAOK rövanş maçıyla çıkabildi.

Teknik direktör Aykut Kocaman geçen sezon Sportif Direktör’dü. Ancak takımdan öyle habersizmiş ki bu sezon teknik direktör olduğunda ortaya çıktı.

Saçma sapan bir Alex polemiğiyle günlerce kamuoyunu meşgul etti. Takımın tek sorunu Alex’miş gibi bir hava estirdi. “Çok pas yapacak” denilen takım 4, 5 pası bir arada yapamadı. Resmi maçlarda sadece Antalyaspor galibiyeti alındı. Avrupa’da ise 4 maçta tek galibiyet yok. Sonuç; Fenerbahçe Kocaman yönetiminde “Acıların takımı” durumuna düştü.