Magazin Beckham çifti Türk seramiklerini tercih ediyor

Beckham çifti Türk seramiklerini tercih ediyor

Paylaş
Beckham çifti Türk seramiklerini tercih ediyor

Dünyaca ünlü İngiliz futbolcu David Beckham'ın İngiltere ve Fransa'da bulunan evleri Türk seramikleriyle güzelleşti

Başkent Londra’da 2003 yılından bu yana kardeşiyle birlikte Türk doğal taş ve seramik ticareti yapan "Stonecrest Marble" adlı şirketin sahibi Murat Yurtseven, David Beckham ve eşi Victoria Beckham’ın evlerinde Türk seramiklerini tercih ettiğini söyledi.

Beckham ailesinin kendilerini bir müşterileri aracılığıyla bulduğunu belirten Yurtseven, "Fransa’da birkaç yıl önce ev almışlardı. O evin yüzme havuzunu bizim Antalya’dan getirdiğimiz seramikle yaptık ve gayet şık oldu" dedi.

David Beckham’ın Türk seramiklerinden çok memnun kaldığını anlatan Yurtseven, ünlü futbolcunun Londra’nın kuzeyindeki evinin mutfağını da yine Türk seramiklerinden yaptırdığını kaydetti. İngiliz oyuncunun mağazalarını ziyaret ettiğini de ifade eden Yurtseven, şöyle konuştu:

"O zaman İspanya’da oynuyordu. Geleceğini tahmin etmiyordum, şaşırdım. Ödemeyi yaparken de not yazdı, teşekkür etti. Çok sıcak kanlı. Çok sayıda Türk arkadaşı olduğunu, Türklerin sıcak kanlı olduğunu söyledi. Gayet iyi bir diyalog yaşadık."

"GÖRÜYOR MUSUN BECKHAM’LAR BİZİ KONUŞUYOR"

Kardeşiyle Victoria Beckham’ın babası arasında geçen ilginç bir diyaloğu da anlatan Yurtseven, şunları söyledi: "Kardeşim David Beckham’ın kayın pederini arıyor. O anda Amerika’dalarmış. Kardeşim 15 gün içinde malzemenin temin edileceğini söyleyince, o da ’Şu anda karşımda David ve Victoria var. Biz de sizden bahsediyorduk’ yanıtını veriyor. Kardeşim telefonu kapatıyor ve eşine dönerek ’Görüyor musun Beckham’lar bizi konuşuyor’ diyor." Yurtseven, Beckham ailesinin yanı sıra Barclays Bankasının eski genel müdürü Sir Peter Middleton, İngiltere Premier League takımlarından Bolton’ın menajeri Owen Coyle ve Manchester United’lı futbolcu Ryan Giggs’in de kendilerinden Türk seramiği aldığını söyledi.

DOĞAL TAŞ VE SERAMİK İHRACATINDA İNGİLTERE 3. SIRADA

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Yüksel Akça’nın AA’ya verdiği bilgiye göre, Türkiye’nin doğal taş ve seramik ürünleri ihracatında İngiltere üçüncü sırada bulunuyor. 2010 yılında bu ürünlerden 110 milyon dolarlık ihracat yapıldığını kaydeden Akça, İngiltere’nin ithalatındaki Türk payının yaklaşık yüzde 20 olduğunu belirtti. İngiltere’nin doğal taşlar ve seramik ürünlerinde önemli pazarlardan biri olduğunu ifade eden Akça, bu ülkeye ihracatın artırılması için Türk firmalarının mağaza ve depo açarak perakendeciliğe yönelmeleri gereğine işaret etti. Akça, yapı marketleri ve dağıtım şirketleri aracılığıyla da İngiltere’ye ihracatın artırılabileceğini kaydetti. Yüksel Akça, gelecek aylarda görülecek olumlu bir gelişme olarak, bu ürünlerde İngiltere’ye en fazla ihracat yapan Çin’e tanınan kotanın dolacağını ve Çin’in normal gümrük vergisi oranlarına tabi olarak ihracat yapmak zorunda kalacağını, dolayısıyla 2011 yılında Türkiye’den İngiltere’ye doğal taş ve seramik ürünleri ihracatında önemli oranda artış beklendiğini ifade etti.

2

Haberin Devamı