Gündem Bedeli ağır oldu

Bedeli ağır oldu

Paylaş
Bedeli ağır oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi 'Süper Beyin' 21 yaşındaki Şaduman Öngelen 7. kattan atlayıp intihar etti

ROBOT OLİMPİYATLARI’NA KATILACAKTI

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol Mühendisliği bölümünde okuyan 21 yaşındaki Şaduman Öngelen ‘Süper Beyin’ olarak adlandırılıyordu. İTÜ’nün ‘2011 Robot Olimpiyatları’ ekibinde yer alıyordu.

Şaduman Öngelen’in önceki gece yeğeninin İstanbul Erenköy’de bir apartmanın 7. katındaki dairesinin balkonundan atlayarak intihar etmesi ailesini ve arkadaşlarını şok etti.

AİLESİYLE SORUNU YOKTU

Şaduman Öngelen’in ayrı olan annesi Sabahat Öngelen ile babası Kamil Öngelen’in tekrar birleşmeye karar vermesine kızıp intihar ettiği öne sürüldü. Şaduman’ın babası Kamil Öngelen bu iddiaları yalanladı ve eşiyle hiç ayrılmadığını söyledi.

Şaduman’ın İTÜ’yü kazanmak ve ‘Süper Beyin’ olmak için çok ders çalıştığı bunun da psikolojisini bozduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE ÖLMEK İSTEMİŞ

Yakınları Şaduman’ın bir süredir psikolojik tedavi gördüğünü ve daha önce de intihara teşebbüs ettiğini söyledi. Şaduman aşağı atladığında ilk yanına giden kişi olduğunu öne süren apartman sakini bir kadın “Balkonda annesiyle tartıştılar. Kız ‘Üstüme gelirsen kendimi aşağı atarım’ dedi. Ama annesi inanmadı ve arkasını döndü. Bunun üzerine de kız atladı” dedi.

BABA: RUH SAĞLIĞI YERİNDEYDİ

Şaduman için dün İzmir’deki Hacı Bayram Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende baba Kamil Öngelen, anne Sabahat Öngelen, kız kardeş Cansu ve erkek kardeşi Murat perişandı.

Baba Kamil Öngelen cenazede gazetecilere “Kızımın bir sorunu yoktu ve çok başarılı bir öğrenciydi. İntiharına anlam veremedim” demesi dikkat çekti.

Ramazan ALMAÇAYIRMehmet Akif ERDEM/DHA