Gündem Bedelli askerlik çıktı mı? Ne zaman çıkacak? Son gelişmeler...

Bedelli askerlik çıktı mı? Ne zaman çıkacak? Son gelişmeler...

Paylaş
Bedelli askerlik çıktı mı? Ne zaman çıkacak? Son gelişmeler...

Yüz binlerce vatandaş hükümetin ağzından çıkacak tek kelimeye bakıyor. Bedelli askerlik isteyenler her gün sosyal medyaden birleşip AK Parti'den ricada bulunarak bedelli askerliğin çıkmasını umut ediyor. Peki son gelişmeler ne?

Son olarak 2015'te çıkan bedelli askerlikten 112 bin 966 kişi yaralandı. Yararlanamayan binlerce kişi şimdi yeniden bedelli askerliğin çıkması için taleplerde bulunuyor. Bedelli askerliğin bir an evvel çıkması için başvuru yapanlar sosyal medyadan birleşip sesini duyurmaya çalışıyor. Hükümet ise zaman zaman açıklamalarda bulunarak bilgiler veriyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Bedelli askerlik konusunda en son Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem bedelli askerlik konusu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolu Kurucu Üyesi Selma Yazıcı Twitter hesabından 'bedelli askerlik çıkacak mı?' açıklaması yapınca bedelli askerlik yeniden gündem oldu.

HÜKÜMETTEN RESMİ AÇIKLAMA YOK

Bedelli askerlik konusunda hükümetten henüz bir resmi açıklama yok. Birkaç hafta önce yapılan değerlendirmelerde gündemimizde yok denmişti. Fakat son günler herhangi bir açıklama gelmedi.