Gündem Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Bedellide yaş kaç? Ücret ne kadar?

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Bedellide yaş kaç? Ücret ne kadar?

Paylaş
Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Bedellide yaş kaç? Ücret ne kadar?

Bedelli askerlik bekleyen yüz binlerce kişi, seçimlerin sona ermesiyle birlikte özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir açıklama bekliyor. Bedelli askerliğin çıkamasına kesin gözüyle bakılırken son günlerin en moda sorusu "Bedelli askerlik yaş kaç, ücret ne kadar?" oldu.

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Bedelli askerlikte yaş kaç, ücret ne kadar? gibi sorular son dönemin en çok merak edilen konusu durumunda... Yüz binlerce kişi hükümetin ağzından çıkacak her cümleyi dikkatle dinliyor. Bedelli bekleyenler, bedelli askerliğin çıkmasına kesin gözle bakarken yaş ve ücret konusu kafa karışıklığı yaşıyor.

Haberin Devamı

BÜLENT TURAN'DAN BEDELLİ AÇIKLAMASI

Yıllık 300 bin olan talebin karşısında 5 milyon insan var. Bu çok büyük bir problem. Bu problemin çözümü için de adım atmak istiyoruz. Ama bunun böyle anlık olarak 'yarın yapıyoruz' diye değil. Daha kalıcı olabilir, daha makul fiyatlarla, daha makul çalışmalarla değerlendirilebilir.

BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bedelli askerlikle ilgili yetkililier zaman zaman açıklamalarda bulunuyor. Fakat henüz net bir tarih yok. Eski Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bedelli için ekim ayını işaret etmişti. Eski Başbakan Binali Yıldırım ise "O konuda bir çalışma yapılıyor. Çalışmalar yapılacak ve bir rapor ortaya çıkacak. O rapora göre biz de hareket edeceğiz. Zaten bizim profesyonel askerliğe geçiş başladı. Terörle mücadeledeki operasyonlara silah altına alınan askerler götürülmüyor." şeklinde açıklama yapmıştı.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİKTE YAŞ VE ÜCRET

Bedelli askerlikte yaş ve ücret konusunda her gün yeni bir iddia atılıyor. En son dillendirilen iddia ise yaşın 26, ücretin ise 20 bin lira olduğu...