Gündem Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Ücret ne kadar?

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Ücret ne kadar?

Paylaş
Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Ücret ne kadar?

24 Haziran seçimlerinden sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ilk kez televizyona çıkarak seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bozdağ, sürekli gündeme gelen bedelli askerlik konusunda da bir açıklama yaparak, "Parlamento muhtemeldir ki 1 Ekim'e kadar ara verecek. Bu konu 1 Ekim'de parlamento açıldıktan sonra gündeme gelecektir. Meclis açıldıktan sonra da bu konuda gereği yapılacaktır. Bu bizim de milletimize taahhüdümüzdür, bu yıl içinde hallolacaktır" dedi.

Son olarak 2014 yılında çıkarılan bedelli askerlik konusu, bu yıl bir kez daha gündeme geldi. 24 Haziran seçimlerinden önce bedelli yasasının bir kez daha çıkarılmasını isteyenler çeşitli mecralarda taleplerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konunun seçimlerden sonra ele alınacağına vurgu yapmıştı.

Haberin Devamı

BEKİR BOZDAĞ'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Dün yapılan yarihi 24 Haziran seçimlerinin ardından en çok merak edilen konu yine bedelli askerlik oldu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katıldığı televizyon programında "Bedelli askerlik ne zaman çıkacak?" sorusuna Parlamento muhtemeldir ki 1 Ekim'e kadar ara verecek. Bu konu 1 Ekim'de parlamento açıldıktan sonra gündeme gelecektir. Meclis açıldıktan sonra da bu konuda gereği yapılacaktır. Bu bizim de milletimize taahhüdümüzdür, bu yıl içinde hallolacaktır" dedi.

BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK? ÜCRET NE KADAR?

Bu açıklama bedelli bekleyenler tarafından büyük sevinçle karşılandı. Şimdi bedelli askerlik için gün sayanlar "Bedelli askerlikte yaş kaç ve ücret ne kadar?" sorusunu sormaya başladı. 2011 senesinde 30 bin lira, 2014 senesinde 18 bin lira olarak açıklanmıştı. Şimdi bu iki rakamın ortasında olması bekleniyor yani 2018 bedelli askerlik tutarı olarak 20 - 25 bin lira olması ön görülüyor. Yaş konusunda ise net bir bilgi yok.

Haberin Devamı