Gündem Bedelli askerlik yaş kaç? Bedelli askerlikte ücret (fiyat) ne kadar?

Bedelli askerlik yaş kaç? Bedelli askerlikte ücret (fiyat) ne kadar?

Paylaş
Bedelli askerlik yaş kaç? Bedelli askerlikte ücret (fiyat) ne kadar?

Bedelli askerlikte henüz net olmamakla beraber yaş ve ücret konusu az çok şekillendi. Bu haber sonrası yüz binlerce kişi büyük bir heyecan yaşadı. Hemen konu hakkında bilgi almak isteyenler internette 'search' yapmaya başladılar. İşte bedelli askerlikte yaş ve ücret...

Bedelli askerlik için yoğun bir çaba sarf edenler yakında amacına ulaşacaklar. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla gönlü ferahlayan yüz binlerce kişi bedellinin çıkmasına kesin gözle bakarken yaş ve ücret konusundaki şartların nasıl olacağını merak ediyordu. Bugün yaş ve ücret konusunda güçlü kulis bilgileri ortaya atıldı.

Haberin Devamı

YAŞ VE ÜCRET NE KADAR?

A Haber'in geçtiği bilgilere göre bedelli askerlikte 26 yaş ve 20 bin lira belirlendi. Sözcünün geçtiği bilgilere göre ise yaş 27, ücret ise 20 bin lira olacak. Fakat hükümetten kesin bir açıklama yok. Bugün - yarın kriterlerin açıklanması bekleniyor.

6 MİLYON KİŞİ VAR

Bedelli ile ilgili kriter önemli. Yaklaşık 6 milyon kişi askerlik sorunuyla boğuşuyor. Bu rakam her yıl hızla büyüyor. Eğer 25 yaş kriteri belirlenirse, 6 milyon kişiden yüzde 93'ü bedelli askerlikten faydalanabilecek. 15 bin lira belirlenirse, 6 milyarlık bir gelir elde edilecek. Çalışmalar titiz şekilde devam ediyor. Öne çıkan kriter 26 yaş, 20 bin lira."