Siyaset 'Bedelli askerlik'te son gelişme
Paylaş
'Bedelli askerlik'te son gelişme

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş dün 'Son kez bedelli askerlik çalışması yapılabilir' demişti. Büyük heyecan yaratan açıklamanın ardından bugün konu hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Benim bildiğim böyle bir çalışma yok" dedi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bedelli askerliğin son kez gelebileceğine ilişkin, "Benim bildiğim böyle bir çalışma yok" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un son kez bedelli askerliğin gelebileceği yönündeki sözlerine ilişkin, "Benim bildiğim böyle bir çalışma yok. Numan Kurtulmuş temennisini dile getirmiş olabilir" dedi.

KURTULMUŞ 15 BİN LİRA VE 25 YAŞ DEMİŞTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bedelli askerlikle ilgili açıklamasına ilişkin, "Herhangi bir çalışma olduğu için değil, kişisel görüşüm olarak açıkladım" dedi.Kurtulmuş, Meclis’te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. "Son sefer olmak üzere bir bedelli askerlik uygulaması olabilir" sözlerinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, bunun tamamen kişisel görüşü olduğunu ifade etti.

Bu görüşünü parti organlarına iletip iletmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, "Tabii ki partinin ilgili kurullarına ve sayın Başbakanımıza yeri geldiği zaman bu görüşlerimi ileteceğim. Burada tabii çok üst bir beklenti oluşturmaya gerek yok. Ben yıllardır bu meseleyi yakın takip eden birisi olarak sürekli ikide bir ’bedelli meselesi şimdi mi olur yarın mı olur’ diye tartışmaktan ziyade Türkiye’de herhalde bir askerlik sistemi içinde yeniden yapılanmaya ihtiyaç var. Onu dile getirdim. Bunun bir parçası olarak son kez belki bir bedelli meselesi düşünülebilir" şeklinde konuştu. "Yaş ve fiyat konusunda aklınızda bir şey var mı?" sorusuna da Kurtulmuş, "Benim teklifim 25 -15. 25 yaş ve 15 bin lira. Bunu bir sefer yapacaksınız ve bir daha bu defter kapanacak. O şartlar altında. Bütün bu söylediklerimin hepsi şarta dayalı olarak söylenmiş şeyler" karşılığını verdi.

Haberin Devamı