Gündem Bedelli askerlik 21 gün oldu

Bedelli askerlik 21 gün oldu

Paylaş
Bedelli askerlik 21 gün oldu

Bedelli askerlik düzenlemesinde yurt dışında yaşayan vatandaşların 2 bin euro karşılığında bedelli askerlik yapmasını içeren madde komisyonda kabul edildi. Bedelli askerlikteki temel hizmet de 28 günden 21 güne indirildi

Komisyonda dövizli askerlikte yaş şartını kaldıran ve 2 bin euro ödeyip Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi alanların askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmalarını öngören teklifin 1. maddesi komisyonda kabul edildi.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELER 5.5 SAAT SÜRDÜ

Bedelli teklifinde madde görüşmelerine geçildi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda teklifin tümü üzerine görüşmeler yaklaşık 5,5 saat sürdü.

Ardından yapılan oylama ile madde görüşmelerine geçildi. Komisyonda dövizli askerlikte yaş şartını kaldıran ve 2 bin euro ödeyip Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi alanların askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmalarını öngören teklifin 1. maddesinin görüşmelerine başlandı. Madde kabul edildi.

Komisyon Başkanı Sadi Bilgiç, teklifin TSK ile ilgili 1-2-6 ve 9. maddelerininin peş peşe görüşüleceğini açıkladı.

HİZMET SÜRESİ KISALTILDI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda verilen önergeyle bedelli askerlikten yararlanmak için 28 gün olarak öngörülen askerlik şartı, 21 güne indirildi.

Haberin Devamı

2.MADDE DE KABUL EDİLDİ

Bedelli askerlik düzenlemesinde 25 yaş, 15 bin lira ve 21 günü içeren 2.madde kabul edildi.