Siyaset 'Bedelli yok'
Paylaş
'Bedelli yok'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ankara Merkez Orduevi'nde dün akşam resepsiyon verdi

Resepsiyonda gözler “Bedelli askerlik” tartışmaları nedeniyle Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’deydi. Bakan Gönül “Bedelli askerlikle ilgili çalışma yapılıyor mu?” sorusuna “Bedelli askerlikle ilgili hiçbir çalışma yok. Bedelliyle ilgili çalışma yapmaya da gerek yok. Bedelliyle ilgili kanunda hüküm var. Genelkurmay diyecek ki ’ihtiyacımdan fazla asker var’ ondan sonra bedelliyi işletmeye başlayacağız” yanıtın verdi.

Haberin Devamı

Vecdi Gönül, “9 aylık tek tip askerliğe” yönelik soruyu da şöyle yanıtladı: “Tek tip askerlik daha Bakanlar Kurulu’nda görüşülmedi. Genelkurmay Başkanlığı’nda bir çalışma var.

‘Referandum bitsin tansiyon düşer’

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resepsiyonda referandumla birlikte yükselen siyasi tansiyonla ilgili soruya “Referandum bitsin bakalım. O zaman sakinleşir ortalık. O zaman Türkiye’nin büyük meselelerine daha soğukkanlı bakılır. Şimdi nasıl olursa olsun, ister istemez bir sandık söz konusu olunca her şey polemik konusu oluyor. Biraz bekleyelim bakalım” karşılığını verdi.

- Gül, bir başka soru üzerine de, “Sorunları çözme yerine sorunları kullanma çok oluyor Türkiye’de. Sorunları kullanmak, daha kolay oluyor herkes tarafından” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğliu’nun gündeme getirdiği “PKK’lı teröristleri de kapsayan genl af” önerisi için “Bu konuya girmem polemik yaratır .O yüzden, konu sonra değerlendirilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Muhalefet katılmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay’ın bu yılkı 30 Ağustos resepsiyonuna davetli oldukları halde katılmadı. Deniz Baykal, CHP Gnel Başkanı olduğu dönemde 30 Ağustos resepsiyonlarına sürekli katılırdı. Asker BDP’ye yönelik tavrını bu yıl da sürdürdü. Resepsiyona BDP’den kimse davet edilmedi.

'Bizler için faniyiz'

Yüksek Askeri Şura’da yaşanan atama krizinin perde arkasında Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Orgeneral Necdet Özel’in isminin olduğu öne sürülmüştü. hükümetin Orgeneral Özel’in önünü kesmemek için ısrarcı olduğu iddia edilmişti. 2013 yılında Genelkkurmay Başkanı olması beklenen Orgeneral Özel iddialarla ilgili soruya şu yanıtı verdi: 43 yıldır TSK’dayım. TSK beni 43 yıldır deniyor. Şu anda da görevimin başındayım görevimi yapıyorum. İleriye dönük plan yapmamak gerekir. Bizler faniyiz. Bir sene sonra ne olacağını kimse bilemez.

Orduevinde Nazım’dan şiir

Askerlerin son yıllarda gerçekleştirdği değişim bu yıl da devam etti.Merkez Orduevi’ndeki resepsiyonda Erol Evgin konser verdi. Erol Evgin konserde komünist olduğunu açıkladığı için başına gelmedik kalmayan ünlü şair Nazım Hikmet’in ‘Kadınlarımız’ adlı şiirini okudu.

Haberin Devamı