A. Yavuz Kocaömer Bedensel engelliler için işbirliği şart
HABERİ PAYLAŞ

Bedensel engelliler için işbirliği şart

Konumuz performans sporu değil! Kaza veya benzeri nedenle bedensel engelli olmuş insanların geniş kapsamlı sporu. Almanya’da 14 klinik ve rehabilitasyon merkezine sahip BG grubu bir süre önce Almanya Tekerlekli Sandalye Sporları Federasyonu ile işbirliğine gitti. Son senelerde ekonomik zorluklar dolayısıyla sosyal harcamalarda da kısıtlamaya giden Almanya, bedensel engellilerin kliniklerdeki rehabilitasyon sürelerini kısaltmak zorunda kaldı. Yapılan anlaşma ile normalden daha kısa süre kliniklerde kalanlar bedensel engelliler spor kulüplerine yönlendiriliyor. Ve orada içlerinden bazıları performans sporuna yönelik çalışırken, genelde sağlıklarını yeniden kazanmak, korumak için geniş kapsamlı sporla rehabilitasyona tabi tutuluyorlar.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Rehabilitasyon klinikleri

Bu amaçla BG ve Tekerlekli Sandalye Sporları Federasyonu özellikle kliniklerinin bulunduğu kentlerde, seminer ve uygulamalı spor etkinlikleri düzenliyor. Böyle günlerde yakın kentlerdeki bedensel engelli spor kulüpleri de davet edilerek bir şenlik havasında rehabilitasyon ve çeşitli spor dallarında bilgilendirmeler yapılıyor. Engelli sporlarının amacı sadece madalya kazanmak değildir. Malzeme temin zorlukları ile uğraşan kulüplerimizden bir de rehabilitasyon konusuna el atmalarını bekleyemeyiz. Burada görev Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na düşmektedir.

Ülkemizde...

Bizim ülkemizde bedensel engellilerin rehabilitasyonu konusunda çalışan sadece birkaç klinik var. Bu nedenle kaza geçiren veya terör mağduru olanlar gerekli rehabilitasyonu alamıyor. Buna rağmen mevcut rehabilitasyon merkezleri ile Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun işbirliğine gitmesi hem insanlarımıza destek olacak hem de yeni engelli sporcuların kulüplerimize ve milli takımlarımıza kazandırılmasının yolu açılacaktır.

Yavuz Kocaömer’i sevmeyenler

Bundan birkaç yıl önce Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız, müşterek bir dostumuza şöyle diyor: “Yavuz Kocaömer’i de sevmeyenler var.” Zamanın spor bakanını çok iyi anlarız. Çünkü onun çevresindekiler gerçekten bu satırların yazarını sevmezler. Lafı uzatmadan bunların hangi gruplara dahil kişiler olduğunu sıralayalım.

Haberin Devamı

- Engellilerden ve spordan sorumlu, görevlerini yapmayan veya yapıyormuş gibi gözüken bakanlarımız.

- Bu bakanlarımızın basın danışmanları.

- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde yıllarca sadece siyaset peşinde koşup hiçbir işe yaramayan muhtelif kademede çalışanlar, “Gelen ağam, giden paşam” diyenler.

- Görevini yapmayan, bulundukları illerde engellileri düşünmeyen, abuk sabuk konuşan, hatta milli takımların kendi illerinde kamp yaptığı zamanlar, sanki bir şey yapıyorlarmış gibi kitabına uydurup harcırah alan Gençlik ve Spor İl Müdürleri.

- Engellilerin sırtından para kazanan ve onları istismar eden engelli ve engelsiz insanlar.

- Laftan başka bir şey üretmeyen federasyon başkanları ve yönetim kurulu üyeleri.

- Engellilerle, sadece ilgilenmiş olmak için ilgilenen belediyeler.

- Engelliler sporlarını, defalarca anlatmamıza rağmen, hâlâ bu sporların “Dandik” olduğunu düşünen, hasbelkader spor teşkilatında yönetici olmuş kişiler. Bu görevlerdekilerin bizi sevmemesi kadar doğal bir şey olamaz. Çünkü biz çoğunlukla onların tekerlerine ‘Çomak’ sokarız. Onları yazılarımızla Türkiye’ye tanıtırız. Yanlışlarını yazarız. Ayrıca bizi sevip sevmemeleri de önemli değil. Sevmeyen 100 kişi ise, sevenlerimizin yüzbinler olduğunu biliyoruz ya, o da bize yeter. Önemli olan bizi değil, itiraf edemeseler bile yaptığımız işleri sevmeleri.

Haberin Devamı

www.bilyoner.com

Bilyoner.com sitesine girdiğinizde ve sayfada biraz aşağıya indiğinizde, sağ tarafta ‘TESYEV’ diye bir bölüm göreceksiniz. Burayı tıkladığınızda ‘Engelleri Kaldıralım’ hareketine destek olup uygun gördüğünüz miktarda bağışta bulunabiliyorsunuz’’

Haydi bilyoner.com’lular

Bilyoner.com’un aktif üye sayısı yaklaşık 300 bin. Bu üyeler her ay 1 TL’lik bağışta bulunsalar, ülkemizdeki birçok engellinin, devletin yetişemediği yerlerde desteklerini sağlamak mümkün. Bu bakımdan bilyoner.com sitesinin oyuncularını destek olmaya davet ediyoruz.

ÇENGELLİ PANO

Engelliler yaz kampı kayıtları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ‘Engelliler Yaz Kampı’na kayıtlar başladı. Mayıs ayında kapılarını açacak olan ‘Yaz Kampı’, engelli ve engelli ailelerine 1 hafta boyunca, müstakil odalarda ücretsiz tatil yapma imkanı sunuyor. Florya sahiline kurulmuş yaz kampında bu yıl 5 bin 280 engelli ve engelli yakını tatil yapacak. 55 müstakil evin bulunduğu kampta her yıl olduğu gibi bu yıl da kamp süresince tarihi ve turistik geziler, konserler, şenlikler, spor organizasyonları ve seminerler düzenlenecek. Gece ise doğum günü kutlaması, bilgi ve yetenek yarışmaları, film gösterimi, veda partisi gibi etkinlikler yapılacak. Kampa başvuru için her yıl yenilenmesi gereken kayıtlar engelli ve yakınları tarafından İSÖM merkezlerinden ya da Alo 153 çağrı merkezinden yapılabilir. Detaylı bilgi için: İstanbul Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Karabaş Mektebi Sok. No. 24/34425 Tophane-Beyoğlu/ İstanbul

Federasyon tarihe geçecek

23 Ocak 2011’de İstanbul Bahçelievler Kız Yetiştirme Yurdu Spor Salonu’nda oynanması gereken Küçükçekmece Dostluk- Antalya B.Ş.B Tekerlekli Sandalye 1. Lig birinci devre müsabakası, salonun skorbordunun arızası nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Bir aylık devre arasında oynatılmayan ve İstanbul’da oynanması gereken müsabaka için federasyon pratik bir çözüm bulmuş! Maç, 8 Mayıs’ta Antalya’da olacak. Rövanş müsabakasından bir gün önce 7 Mayıs’ta yine Antalya’da oynanacak. Ülkemizdeki 58 spor federasyonu arasında 4’üncü büyük federasyon olduğunu belirten Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 120, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait engellilerin ulaşılabilirliğine göre dizayn edilmiş 34 spor salonu bulunan İstanbul’da bir müsabaka oynatamayarak tarihe geçmekle kalmayacak, deplasmanlı lig müsabakasında deplasman olgusunu ortadan kaldırarak her iki maçı aynı salonda oynatarak bir ilke imza atmış olacak. Erol Gökçe

HAYATI SEVERSE

Engelliyim deyip düşünme

Hiçbir zaman

Kapama gönlünü sev

Herkesi, her zaman

Düşün kendinden

Kötü olanları her an

Şükredip halini

Duada bulun her an

Küsme hayata kucakla herkesi

Sev yaşadığın güzel sevgiyi

Düşünme geçen talihsiz günlerini

Kim ne derse desin

Aldırma diyenleri

Engelli olmak suç değil aslında

Yaşıyorsan şu güzelim hayata

Şükret seni Yaradana (Allah’a)

Aksi halde düşersin dara

Seversek mutlu oluruz

Sevilirsek mesut oluruz

Sevsek ne mutlu bize

Sevmemeyi öğretelim herkese

Yasin Tuğrul/Aydın

Tel: 0534 965 43 27

Sıradaki haber yükleniyor...
holder