Gündem Bedrettin'i çocuklar dövmüş

Bedrettin'i çocuklar dövmüş

Paylaş
Bedrettin'i çocuklar dövmüş

Ailesi tarafından dövüldüğü iddia edilen 5 yaşındaki Bedrettin K., 2 çocuk tarafından dövüldü

Emniyetten edinilen bilgiye göre olay cumartesi günü öğle saatlerinde gerçekleşti. Mendil satan 2 çocuk tarafından Zincirlikuyu'da köpek ile korkutularak Halıcıoğlu'na getirilen Bedrettin, 'bizim bölgemizde mendil satamazsın denilerek' önce boğazına çamaşır ipi bağlandı ardından da feci şekilde dövüldü.

2 çocuk, Bedrettin'i dayak sonrası orada bırakarak kaçtı. Olay sonrası başlatılan operasyon sonucu gözaltına alınan çocukların olayı doğruladığı öğrenildi.

Olayı gerçekleştirdiği öne sürülen M.F. (12) ile E.F. (11) kardeşler ile arkadaşları olduğu belirtilen 2 çocuğun emniyetteki işlemleri devam ediyor.

DİLENDİRİLİYORDU

Dün sabah Haliç Köprüsü'nde çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik işçileri, Bedrettin Karaduman'ı yolu ayıran refüjlerin arasında boğazından çamaşır ipiyle bağlanmış, yerde kanlar içinde yatarken buldu. Hastaneye kaldırılan Bedrettin K., polise “Beni ve annemi Abdallar ile Fethi sürekli dövüyor” dedi. Bedrettin K., dilendirildiğini de söyledi.

Bedrettin'in Beyoğlu Araştırma Büro Amirliği’ne götürülen annesi G.K. ifadesinde, önceki gün saat 15.00’de oğluyla birlikte Zincirlikuyu Metrobüs İstasyonu'nda olduğunu söyledi. Beş çocuk annesi G.K., “Bedrettin benden simit istedi. Ben simit alırken, ortadan kayboldu. Bana görgü şahitleri, iki mendilci çocukla birlikte metrobüse bindiğini söylediler” dedi. G.K.’nın geçen yıl çocuğunu dilendirdiği gerekçesiyle Kuştepe Polis Merkezi'nde hakkında işlem yapıldığı ortaya çıktı.

KAFATASINDA ÇÖKME

Öte yandan hastanede tedavisi süren 5 yaşındaki Bedrettin K. ve kardeşlerinin, suç duyurusunda bulunulan ailesinden alınarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na verileceği açıklandı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen toplantıda başhekim Doç.Dr. Adem Akçakaya, Bedrettin'e ilk müdahaleyi yapan Opr. Dr. Cumali Aksoy, talihsiz çocuğun sağlık durumuyla ilgili bilgiler verdiler. Toplantıya Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Önal İnaltekin de katıldı.

Başhekim Doç.Dr. Adem Akçakaya, Bedrettin'in boğazından çamaşır ipiyle bağlanmış ve yaralı olarak hastanelerinin acil servisine getirildiğini belirterek, “Kafatasında çökme kırığı sol elinde kesik, sol kulağında bir miktar kanama, sol göz çevresinde şişlik ve morarma tespit edildi. Yapılan ilk değerlendirmede genel durumu orta seviyede bilinci açık olduğu tespit edildi" dedi. Akçakaya, küçük Bedrettin’in, beyin cerrahi yoğun bakımda yatmakta olduğunu söyledi.

YÜKSEKTEN ATILMIŞ OLABİLİR

Bedrettin’e ilk müdahaleyi yapan Dr. Cumali Aksoy ise, hayati tehlikenin sürdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"İple bağlanıp yüksekten atılmış izlenimi var. Zannediyorum köprünün altından yukarı kendisi çıkmış. Devamlı ‘Annemle beni döven birisi vardı’ sözlerini polise söylüyordu. Biz kulak misafiri olduk. Çocuk uykuya meyilli olduğu için kontrol altında tutmak zorunda kaldık. Ameliyatlık bir durumu yok. Genel durumu bugün daha iyi. Ne kadar iyi olursa olsun hayati tehlikeyi atlattığını düşünmüyoruz. Halen yoğun bakımda. Çocuk çok zeki, bütün bilgileri alabiliyorsunuz. Bu bir çocuk. Çocuklar travmaya dayanıksızdır. Ziyaretine gelen olmadı ama polis annesini getirdi. Boğazının sol kesiminde bir sıyrık var. Muhtemelen ip izi. Ailesinden gelen olmadı. Çocuk annesini istedi. Polis eşliğinde annesiyle görüştürüldü. Tedavi böyle devam ederse 3-4 gün içinde iyileşir”

Dr. Aksoy, 2--3 saat sonra geç bulunsaydı? Ne olurdu?” sorusuna ise, “ "Hayati tehlikesi vardı. Kanama yapabilirdi. 3-5 saat, vefatına gidebilecek bir durum" yanıtını verdi.

BEDRETTİN VE KARDEŞLERİ AİLEDEN ALINACAK

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Önal İnaltekin de aile hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. İnaltekin, “Çocuk koruma altına alınacak. 5 kardeşler. Nüfusları Adana’nın Kozan ilçesine kayıtlı, dilencilik yapmak için zaman zaman İstanbul’a geldiklerini öğrendik. Çocuğa sahip çıkmak ve görmek için geldik. Ağlıyor 'Annemi seviyorum' diyordu. Çok akıllı bir çocuk. Bakıcı annemiz ve psikologlarımız hazır bekliyor. 5 kardeşin hepsi ailesinden alınacak" dedi.

İnaltekin, "Boğma izi var mı?" sorusuna, "Çok hafif bir sıyrık var. İple boğulmaya çalışılmış anlatılanlardan bunu anlıyoruz. Polisin izniyle annesiyle görüştürüldü. Bir sorgulama gibiydi. Bu gün daha iyi çocuk toparlamış görünüyor" yanıtını verdi.

DHA

2