Magazin Bekarlık ona çok yakıştı

Bekarlık ona çok yakıştı

Paylaş
Bekarlık ona çok yakıştı

Yönetmen eşi Sam Mendes'ten boşandı, yeni bir aşka yelken açtı. Kate Winslet, bugünlerde mutlu ve huzurlu. Hello! dergisine konuşan Winslet, “Benim en büyük lüksüm zaman” diyor

New York’ta yaşayan Kate Winslet, yaz tatilinin ardından iki çocuğunu okuldaki ilk günlerine hazırlayıp sınıflarına gönderdikten sonra anne rolünden sıyrılıp İsviçreli saat firması Longines'in lansmanı için Roma’ya uçtu. Roma seyahati, mart ayında dokuz yıldır birlikte olduğu eşi Sam Mendes’den boşanan Winslet’in hayranlarının karşısına ilk büyük çıkışıydı.

Keyfi yerinde ve mutlu

Yeni sevgilisi Louis Dowler ile bu aralar adeta ayakları yerden kesilen Winslet’ın keyifli hali de gözlerden kaçmıyordu. Çift, kısa bir süre önce Londra’da el ele yürürlerken görülmüşlerdi. Winslet, Longines gecesinde markadan ziyade hayatına ilişkin sorularla karşılaştı. Zamanın hızla geçmesi üzerine sorulan bir soruya “Ben tam anlamıyla korkusuz biriyim; hayata dair korkularım yoktur. Hele de bir ebeveyn olarak, korkularınızdan arınmanız gerekir ve ben de öyleyim” diyor. En kuvvetli yanı sorulduğunda ise Winslet şöyle cevaplıyor: “Sadakat ve bağlılık, en manevi ve ahlaki değerlerimin başında gelir.” ‘The Reader’ filmi ile Oscar ve Altın Küre alan ve ayrıca ‘Revolutionary Road’ ile de bir Altın Küre heykelciğinin sahibi olan yıldız, bu duygusal geçiş dönemini, hem kişisel hem de profesyonel anlamda daha eğlenceli geçirmek niyetinde.

Tek gerçeğim zaman

Artık bekar bir anne olarak Kate’in programı eskisinden de daha yoğun. Şimdilerde Amerikan kanalı HBO için, 1945 yapımı Mildred Pierce adlı filmin, önümüzdeki yıl yayınlanacak beş saatlik bir mini dizi serisinin çekimlerini henüz bitirdi. Şu sıralar da Steven Soderbergh’in Contagion adlı korku filminin çekimlerine başladı. “Benim için lüks, gerçek anlamda zaman demek” diyor Winslet ve gülerek ekliyor: "Çocuklarımla geçirdiğim zaman; onlara yaşama zevkini aşılamak, kendi özgüvenlerini geliştirmek ve her zaman kalpten konuşmalarını öğretmek istiyorum.”

Durulmak lazım

Güzel oyuncu biraz durulmanın hayatındaki en büyük amaçlardan biri olduğunu söylüyor: “Hayatımın erken yetişkinlik dönemini hep bir koşuşturma içinde geçirdim. Özellikle de 20’li yaşlarımda, oradan oraya koşturdum ve bu yüzden de şu an benim için birçok açıdan biraz durulma ve kendime zaman ayırma vakti. Kız kardeşim her zaman ‘Katie, hiç yerinde oturmuyorsun’ der ve ben de ‘Biliyorum ama elimde değil. Bunu yapmak zorundayım’ şeklinde cevap veririm. Şimdi kendimi bu konuda eğitmeye çalışıyorum...”

Yaş 35...

Peki, Kate 5 Ekim’deki 35'inci yaş gününü nasıl kutlayacak? “Onu hatırlatmayın!” diyerek gülüyor güzel oyuncu ve ekliyor: “Gerçekten de hiç düşünmedim. Çocuklarımla yatakta bir kahvaltı yapabilmeyi umuyorum. Şu sıralar hayatımı tamamen çocuklarıma adadım aslında. Mia 10 yaşında olacak ve Joe da Aralık’ta 7'inci yaş gününü kutlayacak. Bu kocaman çocuklara bakıp, kendi kendime ‘Vay be, bu çocuklar benim!’ diyorum. Daha minnettar olamazdım diye düşünüyorum. Onlara odaklanmak şu an en önemli görevim ve bu esnada da olabildiği, fırsat bulabildiğim kadar çalışmak” diyor. Kate Winslet röportajının tamamını Hello! dergisinde okuyabilirsiniz.

2

Haberin Devamı