Gündem Bekçiyi bayıltıp, fabrikayı soydu

Bekçiyi bayıltıp, fabrikayı soydu

Paylaş
Bekçiyi bayıltıp, fabrikayı soydu

Bekçiyi bayıltıp, fabrikayı soydu

Güngören'de, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, profil üretimi yapan fabrikanın gece bekçisini etkisiz hale getirerek, kasadaki 400 bin TL para ile yaklaşık 1 milyon TL değerindeki çekleri alarak kaçtı.

Haberin Devamı

Sanayi Mahallesi Sancaklı Caddesi'nde Proplas adlı fabrikaya, saat 02.00 sıralarında gelen kar maskeli bir kişi, kulübede oturan gece bekçisi Mehmet Ünlü'yü tabanca tehditi ile fabrikanın içine soktu. Daha sonra Mehmet Ünlü'nün başına tabanca kabzası ile vurdu. Mehmet Ünlü yere yığılırken, soyguncu, bekçinin ellerini bağladıktan sonra fabrikanın kasasını soydu. Bir süre sonra kendine gelen gece bekçisi, bağırarak yardım istedi. Bitişikteki fabrikanın bekçisi Faruk Tatlı, arkadaşının çığlıklarını duyarak yardıma koştu. Faruk Tatlı, elleri bağlı Mehmet Ünlü'nün başından kan geldiğini görünce polis ve sağlık ekiplerinden yardım istedi.

POLİS: SOYGUN ORGANİZE

Olay yerine gelen polis, soyulan kasada parmak izi aldı. Çevrede yapılan araştırmada yere saçılan bin TL bulundu. Mehmet Ünlü'nün bir kişi gördüğünü söylemesine rağmen polis, soygunun organize bir iş olabileceğini belirterek, caddedeki MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Ayrıca kasanın zorlanmadan açıldığını belirleyen polis, fabrikadan birilerinin soygunun içinde olabileceği ihtimalini değerlendiyor. Bu nedenle gündüz saatlerinde personelin sorgulanacağı ve fabrikada araştırma yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ünlü, “Kulübedeyken bir kişi tabanca ile beni içeri soktu. Daha sonra başına tabanca ile vurdu. Bayılıp yere düşmüşüm. Uyandığımda bağırıp yardım istedim” dedi.

Öte yandan, tedavisinin ardından polis merkezine götürülen Mehmet Ünlü, soygun sonrası çevrede şüpheli olarak gözaltına alınan iki kişiyle yüzleştirildi. Ancak bekçinin teşhis edemediği iki kişi serbest bırakıldı. Fabrika bekçisinin sorgusu sürüyor.

Sefa KIDIK / DHA