Gündem Bekir Bozdağ'dan açıklamalar

Bekir Bozdağ'dan açıklamalar

Paylaş
Bekir Bozdağ'dan açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, 'Zeytin Dalı Harekatı' ile ilgili açıklamalarda bulundu

Bozdağ'ın açıklamaları şu yönde;

Zeytin Dalı Harekatı sonucunda: Bölgeyi terörden arındıracağız. Ülkemizin, sınırımızın ve bölgenin güvenliğini sağlayacağız.


'YENİ GÖÇLERE ENGEL OLACAĞIZ'


Sınırımız boyunca kurulması planlanan terör koridoru ve terörün devletleştirilmesi projesini çökerteceğiz.
PKK/KCK/PYD ve YPG’nin Kuzey Suriye’de etnik ve ideolojik temizlik yapmasına,bölgenin demografik yapısını değiştirmesine ve yeni göçlere engel olacağız. Sınırımız boyunca Sınır Güvenlik Gücü kılıfı altında terörist ordusu ve terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz.

Sınırımızın ve bölgenin güvenliğini sağlayacağız. Afrin bölgesindeki Kürt,Türkmen ve Arap kardeşlerimizi terör örgütlerinin baskısı ve zulmünden kurtaracağız. Bölgede barış,huzur, güven ve istikrar ortamını yeniden tesis edeceğiz. Can/mal emniyetini temin ve tahkim edeceğiz.


'ABD TÜRKİYE'Yİ OYALAMAKTAN VAZGEÇMELİ'


Bu nedenlerle ABD, PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütleri konusunda Türkiye’yi oyalamaktan vazgeçmeli; isim veya tabela değişikliği ile terör örgütlerini ve teröristleri gizleyemeyeceğini,bu suretle gerçeği değiştiremeyeceğini ve kimseyi aldatamayacağını bilmeli.


'TERÖR ÖRGÜTLERİNE VERDİĞİ SİLAHLAR TOPLANMALI'


PYD ve YPG’nin terör örgütü olduğunu amasız/fakatsız kabul etmeli; terör örgütleriyle işbirliğini ve terör örgütlerine verdiği eğitim, donatım,silah,mühimmat,araç,gereç ve diğer bilumum desteklerini sonlandırmalı.

Terör örgütlerine verdiği silahları toplamalı; PYD/YPG terör örgütleriyle işbirliğinin ve bunlara desteklerinin sebeplerini anlatarak Türkiye’yi iknayı bırakmalı.

Türkiye’ye verdiği sözleri tutmalı; Türkiye’yi anlamalı; Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehlike,tehdit,saldırı ve diğer riskleri görmeli ve kabul etmeli; ahde vefası olan bir müttefik gibi hareket etmeli; Türkiye’yi rahatsız eden eylem ve söylemlerden vazgeçmeli; kendini Türkiye’nin yerine koymalı ve yaptıklarını bir de bu zaviyeden ele almalıdır. Bunların yapılmaması halinde yapılacak her şey, zaman ve emek kaybıdır.

AA